Alianţa PSD-PC-UNPR poate aduce victoria socialiştilor europeni

| 17 mai, 2014

Partidul Social Democrat, conform mai multor sondaje de opinie efectuate recent, este cotat cu șanse maxime să obțină cele mai multe mandate în viitorul Parlament European, dintre partidele românești.

În timp ce PSD – PC – UNPR se află pe o pantă ascendentă în privinţa obţinerii celor mai multe  voturi, PNL nu reuşeşte să  atingă pragul dorit de 20%, iar PDL şi PMP se află la egalitate. Victoria socialiştilor pare astfel a fi de  nezdruncinat  în drumul spre Europa.

Potrivit eurobarometrului Pollwatch, în care s-au făcut publice ultimele estimări pentru România, cu o săptămână înainte de alegerile pentru PE, PSD s-a clasat pe primul loc, cu 42,5% din voturi, care le-ar aduce 15 mandate în legislativul european. PNL a ocupat locul doi cu un procent de 16, 3% - 7 mandate.

În plus, în baza sondajului din data de 7 mai al aceluiaşi  barometru, PES ar fi reuşit să ocupe 205 locuri în legisativul european, pentru ca, în cercetarea efectuată în data de 14 mai, socialiştii să înregistreze o creştere cu 4 fotolii mai mult faţă de săptămâna trecută. Astfel, dacă socialişti continuă se crescă în procente, Partidul Popular European scade exact cu acelaşi număr de scaune, de la  216 cât avea în cercetarea din 7 mai, la  212, conform prezentului studiu.

De asemenea, conform sondajului INSCOP din 12 mai, alianţa PSD – PC – UNPR  se află în fruntea  listei privind intenţiile  de vot la europarlamentare cu 40,7%, în timp ce PNL este cotat pe locul al doilea cu 16,9%, iar PDL a obţinut doar 11,3%, fiind urmat la o distanţa foarte mică de PMP, care a atins 10,2% din voturi.

Astfel şi sondajul INSCOP prezintă creşterea scorului socialiştilor pentru cursa europeană, care în studiul realizat la începutul lunii martie arăta că Alianţa PSD – UNPR – PC înregistra 40,4% din opţiunile de vot.

Mai mult, în sondajul recent INSCOP  este prezentat şi faptul că independentul Mircea Diaconu ar fi votat de 1,2% dintre respondenţi, iar PDL s-ar afla pe o pantă descendentă în privinţa intenţiei de vot, de la 13,7% în luna martie la 11,3% la măsurătoarea din luna mai.

Victoria socialiştilor în Europa este prognozată şi de către cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic  (CSCI), care arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, PSD ar obţine, cu lejeritate, voturile românilor - 41%.

Astfel, cercetarea relevă faptul că PSD ar obţine 14 mandate de europarlamenatar, de două ori mai multe decât  euromandatele liberalilor. În plus, sondajul a vizat şi o evaluare a activităţii actualilor parlamentari. Cea mai mare notă au obţinut-o europarlamentarii PSD, anume o medie de 6 din 10, unde peste media partidului s-au remarcat: Corina Creţu (6,9), Daciana Sârbu ( 6,6), Ioan Mircea Paşcu (6.3) şi Cătălin Ivan (6.2).

Așadar, conform celor trei sondaje prezentate, victoria social democraţilor în Uniunea Europeană este asigurată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ