Gabriela Firea dă replica atacului pedelist: Frizează pur şi simplu bunul simţ

| 20 mai, 2014

Social-democraţii se pot simţi mândri că sunt români şi că doar în acest mod România va avea un cuvânt de spus în Uniunea Europeană, a subliniat luni preşedintele PSD Ilfov, Gabriela Firea.

 

Potrivit acesteia, conştienţi de faptul că într-o dispută de programe, idei sau argumente nu au nicio şansă în faţa Alianţei PSD-UNPR-PC, adversarii PSD 'recurg la hărţuieli procedurale, pe principiul 'dacă tot nu-i putem învinge, măcar să le provocăm neplăceri''.

'După ce foştii noştri parteneri liberali din USL s-au adresat Birourilor electorale pentru a ne împiedica să folosim în campanie o propoziţie 100% adevărată, respectiv 'USL trăieşte', a venit rândul celor de la PDL care ne-au reclamat la Biroul Electoral Judeţean Sibiu pe motiv că sloganele noastre 'Mândri că suntem români' şi 'România puternică în Europa' ar contraveni Constituţiei, cerând ca BEJ să ne oblige să înlăturăm toate materialele care conţin aceste sloganuri. În viziunea democrat-liberalilor sibieni, prea puţin liberali şi din câte putem vedea deloc democraţi, cele două sloganuri 'inoculează ideea că doar cetăţenii care vor exprima votul pentru candidaţii PSD se pot simţi mândri că sunt români şi că doar în acest mod România va avea un cuvânt de spus în Uniunea Europeană'', a subliniat senatorul PSD.

În opinia sa, faptul că există membri PDL care 'pot interpreta în acest mod aberant mesajele PSD poate fi privit cu oarecare îngăduinţă, dar afirmaţii de genul 'Aceste mesaje utilizate de Alianţa PSD-UNPR-PC induc sentimentul de apartenenţă naţională a alegătorilor, incitând la discriminare, fapt ce contravine art. 30 al Constituţiei', frizează pur şi simplu bunul simţ'.

'PSD şi aliaţii săi consideră că a induce alegătorilor sentimentul de apartenenţă naţională este un lucru foarte bun, incitarea la discriminare fiind doar rodul imaginaţiei unor lideri ai PDL, imaginaţie grav afectată de rezultatele din sondajele de opinie. Noi vom continua să fim mândri că suntem români, alături de toţi concetăţenii noştri, indiferent de opţiunile politice ale acestora, iar europarlamentarii noştri vor duce la Bruxelles mesajul şi voinţa unei Românii puternice. Dacă liderii PDL consideră că mândria de a fi român este altceva decât o stare de spirit şi că poate fi condiţionată de apartenenţa la un partid sau altul, n-au decât să se declare mândri că sunt europeni, deşi e posibil ca şi asta să fie considerată o discriminare, faţă de aliaţii noştri nord-americani', a mai spus preşedintele PSD Ilfov.

Tag-uri: Gabriela Firea, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ