Gorilele lui Udrea se dau victime politice

| 11 mai, 2014

Agresiunea din comuna Nana nu este doar un incident izolat, acesta are o semnificație mai mare decât se poate vedea la o primă vedere. Incidentul este emblematic pentru abuzurile întocmite de regimul Băsescu și modul în care apropiații președintelului știu să se comporte cu cetățenii. PMP se erijeaza într-o formațiune nouă, cu oameni noi, însă incidentul din comuna Nana arată adevărata față a acestui partid.

În cadrul unei vizite electorale întreprinse de mai mulți lideri PMP în comuna Nana din județul Călărași, una dintre persoanele care o însoțeau pe Elena Udrea a agresat fizic o bătrână. Acțiunea unuia dintre bodyguarzii PMP-ului a venit în contextul în care mai mulți localnici din comuna Nana și-au exprimat nedumerirea cu privire la modul suspect în care s-au făcut retrocedările în această localitate.

În urma incidentului, poliţiştii din comuna Nana s-au auto-sesizat şi au deschis un dosar de cercetare privind agresarea bătrânei de către reprezentanţii PMP, fiind făcute cercetări pentru lovire sau alte violenţe. Bărbatul agresor a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști pentru a fi anchetat. În urma investigațiilor derulate de presă a reieșit că individul în cauză nu se află la prima abatere, acesta se află sub control judiciar și pentru fapte penale comise anul trecut unde a stat închis trei luni pentru delapidare. Bărbatul a mai avut dosar penal și pentru tulburarea ordinii publice, după ce a distrus urnele de vot la alegerile locale din 2012 în comuna Nana.

În timp ce premierul vorbește de un act de crimă organizată, PMP și-a declinat orice responsabilitate în ciuda evidențelor date de imaginiilor de la incident. "Partidul Mişcarea Populară dezaprobă ferm violenţa în toate formele ei, indiferent cine o generează şi condamnă agresiunea petrecută în comuna Nana din judeţul Călăraşi împotriva unei doamne inofensive, aflată în zona în care avea loc un eveniment la care participau mai mulţi deputaţi PMP", se arată într-un comunicat al popularilor. Pe lângă faptul că partidul prezidențial neagă orice responsabilitate, pretinde în mod ipocrit că se arată solidar cu bătrâna agresată și condamnă acest incident. De altfel, deși agresorul are un întreg istoric al colaborării cu partidul prezidențial, PMP neagă acum că bărbatul ar fi membru al acestui partid. Mai mult, pentru incidentul de care gorilele Elenei Udrea sunt responsabile, PMP acuză de manipulare postul Antena 3, care a difuzat imaginile cu incidentul de la Nana.

Cum incidentul de la Nana îl privea în mod direct și pe Traian Băsescu, inițial acesta a declarat că nu știe despre ce este vorba, însă, ulterior a încercat să scoată basma curată PMP dând vina pe PSD. "Din întâmplări electorale, de multe ori, PSD are obiceiul să provoace astfel de incidente şi să spună că le-au provocat alţii. Eu cred că este provocat de PSD, ca să fie preluat de Antena 3. Asta cred eu", a declarat șeful statului.


În ciuda încercărilor oamenilor președintelui de a ieși basma curată din acest episod, incidentul de la Nana nu este un caz izolat. Negarea evidenței de către PMP în ciuda materialului video și a multor martori care au confirmat faptele  ne aduce aminte de episodul pixelului albastru. În momentul în care în presă a apărut imagini video cu Traian Băsescu lovind un copil, oamenii obedienți ai președintelui s-au întrecut în a demonstra că agrsiunea nu s-a întâmplat. Ulterior toți aceștia, în frunte cu Daniel Funeriu au fost recompensați cu funcții călduțe în guvern.

Agresiunea din comuna Nana nu este doar un incident izolat, acesta are o semnificație mai mare decât se poate vedea la o primă vedere. Incidentul este emblematic pentru abuzurile întocmite de regimul Băsescu și modul în care apropiații președintelului știu să se comporte cu cetățenii. PMP se erijeaza într-o formațiune nouă, cu oameni noi, însă incidentul din comuna Nana arată adevărata față a acestui partid care face politică în cel mai degradant mod posibil. PMP a demonstrat și de această dată că e croită după chipul și asemănarea lui Traian Băsescu. În spatele unui ambalaj croit pentru a înșela cetățenii se ascund oameni politici compromiși cu apucături conflictuale care oricând sunt dispuși să pună pumnul în gura celor care au alte opinii.

Acțiunea PMP de la Nana arată disperarea la care au ajuns oamenii președintelui Traian Băsescu care sunt dispuși să agreseze oamenii simpli care doresc să afle răspunsuri la acțiunile ilegale întreprinse la retrocedările din localitate. Acest incident nu face decât să reducă din credibilitate unui partid compromis care își dorește să obțină un scor bun pentru a satisface ambițiile liderului de la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ