Liberalii nu se dau în lături de la nimic să asasineze USL

| 11 mai, 2014

Crin Antonescu a demonstrat că nu poate fi preşedintele României. Liderul PNL a sacrificat USL pentru a-şi satisface propriul orgoliu. Acestă mişcare pare a-i fi fatală. După ce a rupt USL, PNL scade în sondaje pe zi ce trece. Potrivit celui mai recent sondaj, PNL se află undeva la 15% şi tendinţa este una de scădere.

USL a reprezentat un real coşmar pentru Traian Băsescu. De la înfiinţarea Uniunii, Băsescu a încasat lovitură după lovitură (pierderea guvernării ca urmare a demiterii lui Ungureanu, pierderea majorităţii parlamentare, pierderea PDL, votul de 7,4 milioane pentru demiterea lui) şi numai intervenţia brutală a lui Antonescu l-a scăpat pe păpuşarul de la Cotroceni de acest coşmar. Acum, Victor Ponta şi PSD încearcă să refacă USL, însă se loveşte de opoziţia dură a lui Antonescu, care lansează atacuri dure pentru a asasina USL.

Crin Antonescu a demonstrat că nu poate fi preşedintele României. Liderul PNL a sacrificat USL pentru a-şi satisface propriul orgoliu. Acestă mişcare pare a-i fi fatală. După ce a rupt USL, PNL scade în sondaje pe zi ce trece. Potrivit celui mai recent sondaj, PNL se află undeva la 15% şi tendinţa este una de scădere. Prin ruperea USL şi prin atacurile dure la adresa foştilor parteneri de alianţă şi la electoratul USL, Antonescu arată că nu se deosebeşte cu nimic de Traian Băsescu. Pe scurt, dacă Antonescu va ajunge preşedintele României vom avea parte de aceeaşi politică distructivă pusă în aplicare în ultimii 10 ani de regimul băsist. Ori România nu mai are nevoie de perioade de luptă şi de conflict, ci de stabilitate şi dezvoltare.

Ce-i drept, PSD depune eforturi mari pentru a reface USL. După ce Antonescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, PSD a pus în acel loc tot un liberal, pe Călin Popescu Tăriceanu. Mai mult, premierul Victor Ponta a transmis constant mesaje pentru a reface alianţa, însă i s-a răspuns foarte dur de către Antonescu şi de unii liberali. De asemenea, Guvernul Ponta şi-a asumat la guvernare, după plecarea PNL, toate obiectivele USL. Iar acum în campania electorală pentru alegerile europarlamentare alianţa PSD, PC, UNPR a folosit pe panouri electorale sloganul „USL trăieşte”. Din păcate, acest lucru i-a iritat pe liberali care au depus mai multe sesizări la BEC pentru ca acela panouri să fie date jos pe motiv că demersul PSD este „imoral şi ilegal". În câteva judeţe din ţară BEC a dat curs sesizării PNL.

Cu toate acestea, USL are şanse mari să se refacă după alegerile europarlamentare. Antonescu şi-a propus un scor mult prea ambiţios pentru aceste alegeri şi a precizat că în cazul în care PNL nu va obţine 25% va demisiona. Astfel, dacă PNL va obţine un scor sub 20% sunt şanse mari ca liberalii să-l schimbe pe Antonescu de la conducerea partidului, înainte ca acesta să aibă ocazia să demisioneze. Iar cea mai la îndemână soluţia pentru a salva partidul de la prăbuşire pare a fi Călin Popescu Tăriceanu. Acesta are o relaţie foarte bună cu liderii PSD, UNPR, PC şi astfel există şanse mari ca USL să se refacă, iar coşmarul lui Băsescu să reapară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ