După mizeriile spuse de Băsescu la B1 Tv, vine spălarea

| 11 mai, 2014

Mulțumiți că au fost încă o dată recompensați pentru servicii aduse Liderului Suprem, intelectualii portocalii au decis să țină un laudatio pentru a marca momentul festiv. Ca și în alte dăți, onoarea de a transmite mesajul i-a aparținut filosofului de duzină Gabriel Liiceanu.

Scandalul decorărilor a reamintit opiniei publice despre un grup special de personaje loiale președintelui României, acei oameni care teoretic sunt de cultură și care, din pricina loialității față de liderul de la Cotroceni, au căpătat porecla colectivă de “intelectualii lui Băsescu”. În această categorie intră personaje precum cele care compuneau fosta conducere a ICR, cărora li se adaugă și alții precum Gabriel Liiceanu sau, mai demult, Andrei Pleșu.

În orice caz, ei s-au aflat în centrul atenției la o ceremonie organizată de Președinție vineri după-amiază, în care patronul de la Cotroceni a decis să își premieze saltimbancii din zona culturală. Mulțumiți că au fost încă o dată recompensați pentru servicii aduse Liderului Suprem, intelectualii portocalii au decis să țină un laudatio pentru a marca momentul festiv. Ca și în alte dăți, onoarea de a transmite mesajul i-a aparținut filosofului de duzină Gabriel Liiceanu care a ținut să îi spună șefului statului următoarele: "Dumneavoastră aţi spus în cuvântul pe care ni l-aţi adresat că nu ştiţi dacă aţi fost la înălţimea exigenţelor măcar a unei părţi din intelectualitatea română. Fac parte din acei cărora li s-a lipit eticheta de «intelectual al lui Băsescu» şi aş vrea să spun cu această ocazie că aţi fost la înălţimea unei bune părţi a intelectualităţii din ţara asta. (...) Asta înseamnă tocmai că s-au recunoscut cu valorile lor în activitatea dumnavoastră"

Momentul, desprins parcă dintr-un spectacol omagial la adresa Marelui Cârmaci de dinainte de 1989, arată înainte de toate obediența anumitor personaje față de patronul lor politic. Indiferent de ce ar face Traian Băsescu, bufonii săi de curte care de-a lungul timpului au fost insultați chiar de șeful statului continuă să îi fie loiali, tânjind după dinstincții, funcții și alte tipuri de beneficii pe care le pot obține. În schimb, ei vorbesc despre valori și principii pe care șeful statului nu dă doi bani.

Traian Băsescu simte nevoia să se legitimeze ca un lider luminat, efort care are doza sa de ironie dacă avem în vedere modul în care șeful statului se întoarce în discurs întotdeauna la prima sa dragoste, marinăria. După ce în ultimele zile liderul de la Cotroceni a făcut în mod continuu campanie pentru trepădușii săi politici, lucrurile ajungând la paroxism joi seară pe B1 Tv, vineri, Traian Băsescu a simțit nevoia de a fi periat de intelectualii săi de curte. Totul într-un spectacol de un grotesc inimaginabil presărat cu decorații pentru loialitate față de conducătorul mult prea iubit, reprezentând poate ultima ocazie de acest fel înainte de terminarea mandatului.

De fapt, plecarea de la Cotroceni a lui Traian Băsescu care va avea loc peste câteva luni, va fi cea mai mare lovitură pentru toți acei oameni de cultură care și-au alipit numele de cel al șefului statului. După un deceniu de funcții și poziții importante, aceștia se vor gasi în situația unor câini care după ce au fost răsfățați ani de zile își pierd brusc stăpânul. În acest caz, singura variantă posibilă rămâne aceea de a-și căuta un nou patron, măsura supremă a oportunismului de care intelectualii lui Băsescu au dat dovadă încă din prima zi a activității lor pseudo-politice.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ