Domnul Dan: Miza europarlamentarelor pentru PP-DD - eliberarea lui Becali

| 10 mai, 2014

Posibilitatea eliberării lui Gigi Becali şi a revenirii OTV în România reprezintă miza alegerilor europarlamentare pentru PP-DD, susţine  Dan Diaconescu, cel care deschide lista partidului pentru scrutinul din 25 mai.

"Pentru noi mizele sunt multiple. Noi vedem în acest succes din 25 mai în primul rând poziţionarea noastră ca partid pe unul dintre primele două locuri pe scena politică, apoi vedem posibilitatea eliberării lui Gigi Becali. Este un proiect al PP-DD, o cerere a electoratului PP-DD neonorată de preşedintele ţării. Apoi vedem posibilitatea ca OTV să revină în România, să nu mai fie interzis, având în vedere că noi vom fi văzuţi de restul clasei politice ca următorii câştigători ai alegerilor şi atunci probabil vor ceda cererilor noastre", spune Diaconescu în interviul acordat pentru Agerpres.

Speră la peste un milion de voturi

"Noi am obţinut, în decembrie 2012, 1.100.000 de voturi la alegerile parlamentare, au fost candidaţi diverşi. De data aceasta Dan Diaconescu candidează în toate aceste zone şi noi credem că de data asta vom obţine peste 1.300.000 de voturi, poate chiar 1.400.000, ceea ce ne va poziţiona într-un mod foarte surprinzător pentru analiştii politici chiar pe poziţia întâi a partidelor politice. Dacă acest miracol nu se va petrece, cu siguranţă vom fi pe locul doi, vom întrece PNL care niciodată la alegeri europarlamentare nu a luat mai mult de 700.000 de voturi. PSD a luat cel mult 1.485.000 de voturi. Eu sunt foarte optimist. Noi călătorim cu DD-mobilul prin localităţile patriei, iar acum impactul este dublu faţă de 2012", susţine Dan Diaconescu.


Dan Diaconescu: Dacă prezenţa la vot va fi de cel mult 5 milioane, cum se spune, procentul nostru va fi undeva la 25%. Dacă prezenţa va fi de 4 milioane sunt şanse mari să învingem PSD în 25 mai. Asta nu înseamnă că vom fi la guvernare sau vom avea majoritate în Parlament.


Care este miza alegerilor europarlamentare la nivel naţional şi european?

Dan Diaconescu: Pentru noi mizele sunt multiple. Noi vedem în acest succes din 25 mai în primul rând poziţionarea noastră ca partid pe unul dintre primele două locuri pe scena politică, apoi vedem posibilitatea eliberării lui Gigi Becali. Este un proiect al PP-DD, o cerere a electoratului PP-DD neonorată de preşedintele ţării. Apoi vedem posibilitatea ca OTV să revină în România, să nu mai fie interzis, având în vedere că noi vom fi văzuţi de restul clasei politice ca următorii câştigători ai alegerilor şi atunci probabil vor ceda cererilor noastre. Apoi sunt trei proiecte clare depuse în Parlament: mărirea alocaţiilor copiilor, proiectul de mărire a pensiei minime de la 350 de lei la 500 şi proiectul de ridicare a salariului minim pe economie la 10 milioane lei vechi. Cred că aceste trei proiecte vor primi vot în Parlament după ce noi am câştiga sau am ieşi pe locul doi în alegerile europarlamentare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ