MRU: Alegerile pentru Parlamentul European vor fi exerciţiul dinaintea prezidenţialelor

| 10 mai, 2014

Preşedintele Partidului Forţa Civică (PFC), fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, sâmbătă, la Botoşani, că ţinta partidului său o reprezintă trecerea pragului electoral şi obţinerea a cel puţin două mandate de europarlamentar.

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu  susţine că alegerile pentru Parlamentul European vor fi 'exerciţiul dinaintea prezidenţialelor'.

"Alegerile europarlamentare sunt, pe de o parte, examenul pentru partid şi pentru structurile sale în continuă construcţie, iar pe de altă parte reprezintă un prilej de a verifica potenţialul partidului pentru noiembrie a acestui an. Este exerciţiul dinaintea prezidenţialelor', a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu, conform Agerpres.

Liderul PFC este convins că dreapta politică din România va trebui să desemneze un candidat unic la alegerile prezidenţiale, admiţând că unul dintre potenţialii candidaţi ai dreptei poate fi el.

"Preşedintele României nu va mai fi dat de un partid, ci de o asociere de partide. Nici măcar atât nu e suficient. Trebuie încrederea transferată în vot a cel puţin cinci milioane de români. Mi se pare logic, pe seama necesităţii şi pe seama urgenţei, ca partidele din opoziţie la PSD să desemneze să candideze un candidat unic la preşedinţie, dar nu pe seama numelui său sau pe seama notorietăţii, că notorietatea poate fi şi negativă, ci pe seama respectării unei matrici de prezidenţiabil, care înseamnă un om capabil să înţeleagă competenţele aşa cum sunt ele descrise de Constituţie, să înţeleagă rolul său primordial în materia politicii externe şi a politicii naţionale de securitate, să aibă experienţă administrativă, să fi condus instituţii care să se fi ocupat de relaţii externe şi de politici de securitate şi, ideal, să mai ştie şi o limbă străină", a adăugat Ungureanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ