Sondajul fantomă al PMP, o manipulare grosolană dirijată de la Cotroceni

| 09 mai, 2014

Este noaptea minţii şi anormal ca un preşedinte de ţară să prezinte datele unui sondaj comandat de un partid politic cu scopul de a manipula cetăţenii.

Campania electorală pentru europarlamentare a atins un nivel de grobianism record, graţie implicării, fără perdea, a lui Traian Băsescu. Preşedintele ţării, cu toate că ar trebui să fie imparţial, să reprezinte toţi cetăţenii acestei ţări şi să fie un model de urmat, face exact contrariul. Aproape zilnic apare public şi lansazează atacuri la persoană mult sub orice limită a bunului simţ şi a înţelegerii umane, foloseşte un limbaj de mahala, minte fără nicio ezitare şi manipulează grosolan cu sondaje fantomă.

Preşedintele Băsescu, după obişnuita ieşire zilnică de la 18:30, s-a dus joi seară la o emisiune TV unde şi-a porcăit adversarii politici. Limbajul de mahala folosit de Preşedinte a provocat indignare şi în propria tabără de simpatizanţi. Jurnalistul Dan Tapalagă, recunoscut pentru elogiile aduse prea iubitului conducător, s-a declarat dezgustat de abordarea lui Băsescu: „e dezgustător şi sub demnitatea unui şef de stat. Atacurile la viaţa personală sunt o ruşine pentru orice politician care se respectă, cu atât mai mult când le lansează însuşi preşedintele. (...) Tu, şeful statului, ai un prestigiu instituţional de apărat şi un model de oferit”.

Mirarea lui Dan Tapalagă nu e prea de înţeles căci cu toţii ştim că Băsescu nu a fost niciodată un model pentru cetăţeni şi s-a scăldat tot timpul într-o politică de mahala: găozarule, puicuţă, ţigancă împuţită şi enumerarea poate continua. Acum, pe lângă faptul că minte fără nicio perdea, lansează în spaţiul public şi manipulări grosolane. În emisiunea de joi seară, Băsescu a comentat un sondaj realizat la comanda PMP de către firma americană de consultanţă politică "Greenberg Quinlan Rosner Research" (echipa Tal Silberstein-Andronic). Mirarea a fost că Preşedintele a oferit, în premieră, informaţii noi despre sondaj, care nu apăruse încă în spaţiul public.

Potrivit lui Băsescu, în sondajul respectiv PSD, care includeau un număr mai mare de respondenţi, era cotat la 46% intenţie de vot (aici fiind incluse răspunsurile celor care au declarat că vor veni şi sigur vor veni la vot). PMP este peste PDL, la un procent în spatele PNL, care a scăzut vertiginos. De asemenea, chiar Băsescu a mai remarcat că din datele pe candidaţii la prezidenţiale lipseşte Mihai Răzvan Ungureanu, despre care a spus că este peste Crin Antonescu. Este noaptea minţii şi anormal ca un preşedinte de ţară să prezinte datele unui sondaj comandat de un partid politic cu scopul de a manipula cetăţenii. Dar marea problemă pentru Băsescu şi puiul lui, PMP, cu toate sondajele lor, este că românii nu uită că ei sunt cei care au distrus România în ultimii 10 ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mai, 2014
Andrei
Au distrus tara.
Romanii nu uita si nu-i iarta pe cei care au furat lasand populatia sa sufere.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ