Băsescu acoperă violențele PMP împotriva alegătorilor cu atacuri murdare la Ponta

| 10 mai, 2014

Scandalul agresiunii de la Nana expune în mod suplimentar agresivitatea și tupeul inimaginabil cu care Traian Băsescu și oamenii lui, adunați acum în mare parte în PMP, au încercat să le bage pumnul în gură românilor pe care i-au sărăcit și i-au umilit constant în ultimii 10 ani de zile.

De două zile încoace, România are o senzație de deja-vu, privind la scenele în care o bătrână este agresată de gorilele Elenei Udrea în timpul unei vizite electorale pe care a efectuat-o în faimoasă comună Nana.

Chiar dacă în imagini nu apare Traian Băsescu, este imposibil ca scena în discuție să nu te ducă cu gândul la momentul faimos în care șeful statului, aflat pe atunci în mod legitim în campanie electorală, i-a tras o palmă unui copil care a avut ”neobrăzarea” să-i spună ceva ce nu i-a convenit.

Dincolo dintre diferențele dintre cele două cazuri, scandalul agresiunii de la Nana expune în mod suplimentar agresivitatea și tupeul inimaginabil cu care Traian Băsescu și oamenii lui, adunați acum în mare parte în PMP, au încercat să le bage pumnul în gură românilor pe care i-au sărăcit și i-au umilit constant în ultimii 10 ani de zile.  

De aici rezultă și pericolul formidabil pe care îl reprezintă scandalul în discuție pentru PMP, Elena Udrea și ambițiile politice pe care Traian Băsescu le are în privința acestora. Fiindcă servind drept aducere aminte, ceea ce s-a întâmplat la Nana poate mobiliza masiv la urne electoratul care s-a săturat de regimul abuziv al lui Traian Băsescu și poate genera un vot negativ masiv, care să anihileze orice șanse pe care PMP le are pentru a intra în Parlamentul European. Cât despre posibilitatea ca Elena Udrea să candideze cu un succes în alegerile prezidențiale, aceasta devine în contextul scandalului de la Nana egală cu zero.

Așa încât Traian Băsescu s-a pus pe treabă încercând să mai salveze ceva, în singurul mod pe care îl cunoaște. Adică încercând să genereze noi și noi scandaluri artificale care să acopere mirosul pestilențial al incidentului de la Nana.

Mai intâi, președintele a început să împroaște cu noroi de la tribuna de la Palatul Cotroceni dar, în ciuda eforturilor sale de a reorienta atenția mass-media către orice altceva, scandalul de la Nana a reapărut în discuție. Așa încât, în disperare de cauză, câteva ore mai târziu, din studioul de la B1TV, șeful statului a lăsat la o parte orice urmă de decență și a executat un atac de cea mai joasă speță la adresa lui Victor Ponta. ”Cum şi-a lăsat soţia însărcinată în şase luni ca să se însoare cu fiica unui prea puternic din PSD la el nu trebuie să ne mire, cum nu trebuie să ne mire şi modul în care s-a cam muşamalizat aventura lui şi relaţia lui cu, Dumnezeu să îl ierte, procurorul Panait", a declarat Traian Băsescu joi seară.

Traian Băsescu operaționalizează astfel o schemă pe care a utilizat-o de-a lungul timpului de fiecare dată când s-a simțit încolțit de către adversarii săi politici. Să ne aducem în acest sens aminte de mizeriile pe care le îndruga în 2009 despre soția lui Crin Antonescu, sau, mai recent, de amenințarile pe care i le-a aruncat în față Gabrielei Firea. Atacul la familie a fost și rămâne o marcă a disperării președintelui atunci când simte, la fel ca în cazul de față, că se strânge lațul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ