Victor Ponta: De la 1 iulie se reduc contribuţiile la CAS

| 10 mai, 2014

După reducerea prețului la energie electrică, guvernul are ca următoare ţintă şi scăderea preţului la gaze. Iar de la 1 iulie, primul ministru a anunţat că va reduce contribuţiile la CAS pentru angajator.

"Am făcut eforturi mari ca preţul la energie electrică să scadă şi următoarea mare provocare este la preţul gazelor. Am discutat despre faptul că România, de 1 iulie, va aplica regulamentul european care permite reducerea cu 85% a cheltuielilor pe care marea industrie le are privind certificatele verzi şi, de asemenea, că de la 1 iulie putem reduce contributiile de asigur sociale", a anunţat premierul Victor Ponta, sâmbătă, la Galaţi, în timpul unei vizite la combinatul siderurgic ArcelorMittal.

În prezent, cotele de contribuţii de asigurări sociale plătite de angajator sunt: pentru condiţii normale de muncă (pensii) - 20,8%, asigurări de sănătate - 5,2%, fond concedii şi indemnizaţii - 0,85%, fond de şomaj- 0,5%, fond de garantare a creanţelor salariale - 0,25%.Tag-uri: CAS, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ