Băsescu o admiră pe Udrea pentru curajul de a se lăsa mereu apărată de el

Dincolo de aceste amuzante împleticeli ale lui Băsescu în propriul discurs, bănuim că sinceritatea președintelui ar fi fost percepută mult mai bine dacă ar fi declarat că o admiră chiar și împotriva Constituției care-i interzice s-o promoveze electoral pentru că Elena Udrea e singura care a avut curajul să il pună pe Băsescu să se bată cu alții pentru ea.

”Declarația de dragoste” a lui Traian Băsescu la adresa Elenei Udrea, în direct la B1TV, ar fi pe alocuri amuzantă dacă nu ar fi atât de revoltătoare. Accesele de grobianism de cea mai joasă factură de care s-a făcut adeseori vinovat președintele în public, semnalează misoginismul abia mascat al lui Traian Băsescu.

Insultele aruncate presei, documentate excesiv în ambele mandate, au o clară tentă sexistă, disprețuitoare deci nu numai la adresa branșei, în particular, ci și la adresa femeilor, în general. După incredibilul episod al ”țigăncii împuțite”, din 2007, nu mai departe de vara anului trecut Traian Băsescu reușea să jignească deopotrivă etnia romă și femeile din România, pe care președintele le consideră de fapt simple mașinării umane captive în angrenajul natalității. Pentru cei care nu-și amintesc episodul, Băsescu urechea paternalist româncele, poate cele mai afectate de criza începută în 2009 și atât de prost gestionată, interpelându-le cabotin:

"Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate? E adevărat, ea nu este manager, femeia romă (...) Trebuie să mergem şi în zona cealaltă. Poate maternitatea este una dintre misiunile fundamentale ale femeii, asta mi se pare mie".

În urma acelei ziceri revoltătoare, Băsescu a avut parte de o masivă prezență feminină la poarta Palatului Cotroceni, femeile agitând pancarte din care reamintim pentru conformitate una, poate cea mai sugestivă: "Preşedinte jucător, pentru ţară şi popor, naşte tu cu drag şi spor"

La B1Tv președenitele a schimbat brusc calimera convingerilor sale, începând să enumere toate femeile pe care le-a sprijinit, promovat și plantat, de-a dreptul, în diverse funcții. Nici nu ne mai amuzăm să constatăm că povestea este auto-contradictorie: ”feministul” improvizat consideră că femeile sunt extraordinare, dar au nevoie de mâna și ochiul priceput al ”bărbatului Băsescu” pentru a ajunge unde trebuie.

Dar acestea-s detalii, enumerarea în urma căreia Anca Boagiu, Roberta Anastase și Sulfina Barbu au sughițat la unison era doar un pretext pentru ca Traian Băsescu să-și lanseze tiradele de admirație și să-și plaseze pe orbită entuziasmul electoral la adresa Elenei Udrea.

Chipurile aceasta este singura care, vorba lui Băsescu, ”a avut curaj să se bată cu bărbaţi, demonstrând că nu a vrut să fie dependentă”.

Pentru o clipă ne-am întrebat, amuzați, oare cum s-au simțit celelalte ”beneficiare” ale generozității feministe a președintelui, enumerate anterior, decăzute dintr-o gafă de discurs la stadiul de exponente ale lașității conformiste și dependeței medievale de bărbații din jurul lor.

Dincolo de aceste amuzante împleticeli ale lui Băsescu în propriul discurs, bănuim că sinceritatea președintelui ar fi fost percepută mult mai bine dacă ar fi declarat că o admiră chiar și împotriva Constituției care-i interzice s-o promoveze electoral pentru că Elena Udrea e singura care a avut curajul să il pună pe Băsescu să se bată cu alții pentru ea.

În concluzie, deși astfel de declarații ar fi imediat puse la zid în Occident, ca o sfidare clară a neutralității impuse de Constituție și, ca atare, ar declanșa un scandal imens și o demisie la vârf, recentele efuziuni ale lui Băsescu la adresa Elenei Udrea pălesc în comparație cu restul declarațiilor recente ale președintelui la adresa adversarilor săi politici. Atacul la viața de familie a lui Victor Ponta a fost de-a dreptul pestilențial. Nimeni nu are dreptul să intre astfel, cu bocancii, în viața altuia, mai ales că din rațiuni de Maria Băsescu, președintele a fost mereu ocolit de astfel de atacuri josnice. Traian Băsescu însă dă semne că, în paralel cu depunerea mandatului, vrea să intre și în Cartea Recordurilor, ca cel mai odios și mai grobian șef de stat din istoria contemporană a României, care a împletit insultele cu încălcarea legii precum croșeta admirata Udrea odinioară: în public, la televizor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mai, 2014
Alex
Se strange latul d-le Basescu
Traian Basescu a gresit ! De dragul Elenei Udrea pentru faptul ca a pierdut laegerile interne in PDL, a fost in stare sa rupa bucata din PDL si sa-i creeze d-nei Udrea un partidulet in care cu siguranta va fi presedinta ca sa nu sufere saracuta de ea. Problema grava este ca nu era momentul timpul fiind foarte scurt pana la alegerile Europarlamentare si prezidentiale. Traian Basescu va intra in istorie ca un personaj care a dsacrificat Romania si a facut-o cadou USD-ului datorita strategiei bazate pe o stare emotionala si divizand cel mai puternic partid de dreapta pentru propriile razbunari personale pe un partid care l-a facut presedinte de doua ori sai l-a salvat de la demitere tot de doua ori. Unde a fost recunostinta domniei sale ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ