Alina Gorghiu: PNL face apel la responsabilitate în privința Codului fiscal

| 21 iul, 08:16

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni seara, că în privința Codului fiscal PNL face un apel la responsabilitate și la calm și deși dorește și sprijină relaxarea fiscală, așteaptă ca Guvernul să vină cu cifre care să demonstreze că aceste măsuri sunt sustenabile.

"PNL, înainte de adoptarea Codului fiscal, a spus un lucru foarte simplu: suntem adepții relaxării fiscale (...) Nu avem o problemă cu prevederile pe care am reușit să le impunem în Codul fiscal (...) Îngrijorarea noastră, și ați văzut că este dublată de îngrijorarea instituțiilor europene, de Consiliul Fiscal, de poziția diverșilor analiști care spun în felul următor: bun, ne dorim cu toții relaxare fiscală, dar avem capacitatea să susținem această relaxare fiscală, menținându-ne în angajamentul de deficit structural așa cum este obligată România ?", a spus Gorghiu, la TVR 1.

Copreședintele liberalilor a adăugat că PNL nu cere decât să vadă "cifre". "Nu spunem da sau nu. Noi spunem da relaxării fiscale, dar în același timp facem un apel la responsabilitate", a menționat ea.

Gorghiu a adăugat că PNL a solicitat acest lucru atât înainte, cât și în timpul dezbaterii din Parlament cu privire la noul Cod fiscal. "Nu o dată am avut aceleași argumente și aceleași solicitări. Înainte de dezbatere am avut aceleași solicitări. La momentul la care la sfârșitul lunii mai am anunțat programul de guvernare am inserat acolo toți pașii care trebuie făcuți pentru a se ajunge la această relaxare fiscală pe care noi ne-o dorim, pregătirea sistemului, rediscutarea problemei companiilor de stat care sunt nerestructurate, nereformate, problema reducerii evaziunii fiscale, care din păcate este în creștere și e doar un deziderat, se pare, al actualului Guvern", a spus copreședintele PNL.

Gorghiu a adăugat că în privința colectării taxelor la buget ea întotdeauna "între Consiliul Fiscal și Victor Ponta" o să creadă Consiliul Fiscal. "Ministerul Finanțelor este obligat să prezinte un studiu de impact, Guvernul este obligat să vină la dezbaterile din Parlament cu niște cifre. (...) S-a pus problema multor stipendii și stipendiuțe. (...) Guvernul trebuie să spună, se poate sau nu se poate să ne ținem în această țintă de deficit structural (...) Nu cred că putem să ne permitem ca o politică de relaxare fiscală astăzi făcută de Guvern, cu acordul unui Partid Național Liberal în opoziție, să se întoarcă împotriva populației", a afirmat Gorghiu.

Ea a dat ca exemplu gradul de colectare la bugetul de stat care este de 33% față de 38% cât a promis PSD în programul de guvernare, procent care ar fi acoperitor pentru relaxarea fiscală.

Copreședintele liberalilor a fost întrebată și dacă PNL și-a conturat o alternativă în cazul convocării unei sesiuni parlamentare extraordinare și dacă liberalii susțin amânarea reducerii TVA sau o reducere graduală a TVA. "E o poziție mult prea importantă ca să ne pripim în reacție, câtă vreme nu am văzut niciun fel de atitudine constructivă din partea Guvernului", a răspuns Gorghiu, care a reiterat că sunt "enormități juridice" pozițiile expuse de Rovana Plumb și Victor Ponta privind asumarea răspunderii sau adoptarea unor ordonanțe pentru unele măsuri prevăzute de noul cod fiscal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ