Alina Gorghiu a pledat pentru drepturile violatorilor!

| 21 iul, 18:19

În ceea ce priveşte medierea conflictelor de natură penală (deci inclusiv violul) Gorghiu a susţinut în legislatura trecută (2008-2012) ideea că şi victimele abuzurilor să fie trecute prin aceeaşi şedinţă de informare care le arată posibilitatea de a cădea la o înţelegere cu agresorii lor (deci inclusiv violatorii).

Ce a spus Gorghiu când a fost întrebată despre aberaţia legislativă pe care a propus-o în legislatura trecută. Este şocant!

"Vine la o şedinţă gratuită (victima violului, a violenţei domestice, n.r.), aşa cum au propus Parchetele mi se pare cât se poate de firesc... nu este nici o noutate. Faptul că o şedinţă de informare este obligatorie nu mi se pare cu nimic deranjant, mai ales că este gratuită" spunea Gorghiu la începutul anului 2013.

Citește și:  MAGISTRAŢII din dosarul TINEREI VIOLATE vor fi verificaţi de Inspecţia Judiciară

Pe scurt, cum stă problema: În 2011 Alina Gorghiu depune o lege la Biroul Permanent al Senatului care reglementează profesia de mediator într-un mod care ar face orice victimă a unui viol din România să TREMURE DE FRICĂ! Vezi aici legea la punctul 11, litera f).

Doamna avocat Gorghiu a făcut lobby, din postura de deputat PNL, pentru ca mediatorii să primească o bucată mult mai mare din „piaţa" de victime ale agresiunilor (inclusiv cele cu violenţă şi inclusiv cele sexuale) obligând fetele violate să se prezinte la o şedinţă de informare, în faţa mediatorului, împreună cu agresorul, sub sancţiunea suportării integrale a cheltuielilor judiciare, INDIFERENT DE SOLUŢIA CARE SE DĂ PE FOND.

Citește și:  Traian Băsescu, REACŢIE DURĂ în cazul elevei violate de 7 tineri: "Sunt revoltat! Oamenii ăia trebuiau arestaţi"

Propunerea a fost eliminată ulterior prin lege, dar nu complet. În legislaţia din vigoare această opţiune există numai dacă victima îşi dă consimţământul.

Citește și:  Alina Gorghiu, despre cazul elevei violate din Vaslui: Oamenii tind să învinovățească femeia

Cu alte cuvinte, dacă legea intra în vigoare aşa cum a fost propusă iniţial de Alina Gorghiu atunci victima violului din judeţul Vaslui ar fi fost OBLIGATĂ să se prezinte la o şedinţă de mediere, împreună cu cei 7 agresori ai săi! În caz contrar, indiferent de efectele psihologice pe care o astfel de întâlnire le-ar fi avut asupra sa, aceasta ar fi trebuit să plătească contravaloarea cheltuielilor judiciare suportate de stat, indiferent dacă agresorii săi ar fi fost sau nu găsiţi vinovaţi.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

23 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 iul, 14:54
Popescu Ioana
Start bani acum!
Start bani acum! Avem nevoie urgent de colaboratori seriosi care isi doresc castiguri suplimentare in timpul liber, cu un sistem de lucru part-time. Oferim si contract de comision. De asemenea, asiguram si instruire gratuita. Pentru mai multe detalii, trimiteti o cerere la adresa de email: [email protected]
29 iul, 15:39
maria
Ca in orice afacere,mai intai trebuie sa invatam.Cerem seriozitate, rabdare, incredere, perseverenta si lucru in echipa! Asta e deviza noastra.Cititi cu mare atentie,cuvant cu cuvant, documentele trimise. Sper intr-o buna colaborare. O zi superba si mult succes!

Cu mult respect,

Vasilica Grigoras
29 iul, 13:02
ionel
Pai cum ar fi fost problema daca era ea violata?dar nu se stie ce ii rezerva viitorul ca doar este tanara si are viitorul in fata
29 iul, 12:08
Burnuz
ea
La Alinuta ii lipseste trompetuta si din cauza asta sufera Alinuta.
28 iul, 17:58
maya
detalii
Oportunitate relaxanta de castig! Niciodata nu a fost mai usor ca acum sa obtii castiguri suplimentare in timpul liber, intr-o colaborare deosebit de interesanta si profitabila! Iti faci cum vrei programul si nu ai nicio obligatie! Oferta este numai pentru oamenii foarte seriosi! Cere acum detalii mai multe la adresa mea de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ