MAGISTRAŢII din dosarul TINEREI VIOLATE vor fi verificaţi de Inspecţia Judiciară

| 21 iul, 15:51

Inspecţia Judiciară informează că efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii ale săvârşirii vreunei abateri disciplinare de către judecătorii care s-au pronunţat cu privire la măsurile preventive luate faţă de cei 7 inculpaţi din în cazul fetei violate la Vaslui, cât şi de către procurorii care au participat în şedinţele de judecată, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspecţia Judiciară, termenul de efectuare a verificărilor prealabile este de 45 de zile cu posibilitatea prelungirii, motivat, de către inspectorul şef cu încă 45 de zile, potrivit art. 45 alin.3 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

'La data de 23 iunie 2015, preşedintele CSM a înaintat Inspecţiei Judiciare sesizarea formulată de Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei, în conţinutul căreia se solicita să se efectueze verificări cu privire la măsurile dispuse de judecători şi procurori în dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Vaslui, care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Sesizarea a fost înregistrată atât la Direcţia de inspecţie pentru judecători cât şi la Direcţia de inspecţie pentru procurori', precizează comunicatul Inspecţiei Judiciare.

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) a anunţat luni că, în urma unei sesizări pe care a depus-o în luna iunie, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări în cazul eliberării din arest a celor şapte tineri acuzaţi că au violat o elevă din Vaslui.

"Ca urmare a sesizării de către Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) în data de 23 iunie 2015, atât a Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi a Parchetului General în cazul celor şapte tineri din Văleni, judeţul Vaslui, care au violat ore în şir o elevă, până ce fata şi-a pierdut cunoştinţa, să se aplece asupra procedurilor şi a ultimei decizii pronunţate şi să verifice legalitatea acestora, în data de 20 iulie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media, ne-a transmis o informare, potrivit căreia, în data de 23 iunie 2015, domnul judecător Marius Badea Tudose, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări potrivit competenţelor", declară AID într-un comunicat de presa.

Potrivit asociaţiei, lucrarea se află în lucru pe rolul Inspecţiei Judiciare, urmând ca după finalizarea verificărilor rezultatul acestora să fie analizat de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, Parchetul General a informat AID că a dat curs sesizării, s-au efectuat verificări interne la nivelul instituţiei şi, în cel mai scurt timp (cel mult câteva zile), concluziile anchetei vor fi prezentate public.

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au dispus în luna iunie, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, în cazul celor şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni, care au violat ore în şir o elevă navetistă, până când aceasta şi-a pierdut cunoştinţa.

În ziua de 10 noiembrie 2014, în jurul orei 19,00, victima s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu doi dintre tineri, care s-au oferit să o conducă acasă cu maşina. Cei doi tineri au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localităţii Văleni, unde şi-au mai chemat alţi patru prieteni care au întreţinut raporturi sexuale cu victima împotriva voinţei acesteia. Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt câmp, din apropierea localităţii Moara Domnească, unde a mai fost chemat un tânăr care a forţat victima să întreţină raporturi sexuale.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ