GHIŢĂ: Interzicerea unui ales să meargă în Parlament e un atentat la democraţie

| 24 iun, 13:58

Deputatul Sebastian Ghiţă, căruia procurorii DNA Ploieşti i-au interzis să-şi mai exercite funcţia de parlamentar, a declarat miercuri că un astfel de demers reprezintă un atentat la democraţie, transmite Agerpres.

 

''Este un test al societăţii, trebuie să înţelegem că parlamentarii României oricât de răi, corupţi şi hoţi, oricât de urât îi arată procurorii, parlamentarii totuşi sunt aleşii oamenilor. Să-i interzici unui ales să meargă în Parlament este un atentat la democraţie'', a afirmat Ghiţă.

Acesta a arătat că va înainta o plângere procurorului general al României în care va preciza ceea ce i se întâmplă, el punctând că îl va cita pe premierul Victor Ponta ca martor.

Citeste si: SEBASTIAN GHIŢĂ: Am interdicţie să vorbesc cu VICTOR PONTA

''Decizia mea(...) este să fac o plângere procurorului general al României. Toată această nenorocire care se abate asupra României trebuie să se oprească şi cel chemat de societate să facă acest lucru este procurorul general'', a declarat Ghiţă.

Întrebat împotriva cui se va îndrepta plângerea, acesta a spus că îi va viza pe aceia care cred că ''vor reuşi o lovitură de stat în România''.

În ceea ce priveşte interdicţia de a părăsi Ploieştiul timp de două luni, Sebastian Ghiţă a catalogat-o drept o măsură hilară, arătând că se doreşte umilirea sa.

Citeste si: Ce acuzaţii îi aduc procurorii DNA deputatului SEBASTIAN GHIŢĂ

El a spus că procurorii au extins urmărirea penală faţă de el pentru mai multe infracţiuni între care constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani şi trafic de influenţă.

Totodată, deputatul a susţinut că acest dosar conţine probe care au fost ''fabricate''. ''Cred că de la un anumit moment încolo, anumite persoane (...)când au primit tehnică de la procurori şi s-au arătat dispuşi să colaboreze au fabricat probe.(...) E momentul să le spunem procurorilor că atunci când fabrică probe, acestea sunt infracţiuni, e momentul să le spunem că trebuie să fie foarte scrupuloşi cu ce fac în vieţile oamenilor'', a mai spus Ghiţă.

Citeste si: Sebastian Ghiţă: O parte din dosar vizează alegerile prezidenţiale. Este o tentativă de lovitură de stat UPDATE

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iun, 14:13
George Stoica
primarul Chiliman,ales fiind,nu are voie 2 luni la Primarie...
la el,fiind in opozitie,nu este un atac la democratie?
sa-i spui si treaba asta in scrisoare,Dlui procuror general

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ