AID: Parchetul General face verificări la Parchetul din Vaslui în cazul fetei violate

| 22 iul, 14:18

O echipă a Parchetului General se află la sediul Parchetului din Vaslui pentru efectuarea de verificări în cazul fetei violate de șapte tineri, susține Asociația pentru Implementarea Democrației (AID).

Într-un comunicat transmis miercuri, Asociația pentru Implementarea Democrației susține că a fost informată, în urma unei sesizări depuse anterior, că la nivelul Parchetului General a fost constituită o echipă de procurori care efectuează ample verificări exclusiv pentru acest caz.

De asemenea, în urma elementelor noi apărute în mass-media, Parchetul General efectuează verificări/control inclusiv la fața locului, la sediul Parchetului din Vaslui.

"În urma completării anchetei cu rezultatele verificărilor efectuate la fața locului, în decurs de câteva zile, concluziile și eventualele măsuri luate vor fi făcute publice", se precizează în comunicatul AID.

AID anunță că va aduce la cunoștința statelor membre din spațiul euroatlantic cazul fetei violate din Vaslui, această informare fiind efectuată din perspectiva respectării statului de drept și a drepturilor și a libertăților cetățenilor.

"Așa cum AID a efectuat astfel de informări către mediul diplomatic vizând fapte de corupție, acest caz reprezintă doar un exemplu a unei practici generalizate în zonele cu dezvoltare economică precară, izolate sau cu educație deficitară și necesită o atenție sporită din partea mediului academic. Ținând cont de faptul că județul Vaslui se află în primele 10 județe la nivelul întregii țări din perspectiva numărului de violuri și abuzuri sexuale, numai în primele 6 luni ale acestui an s-au înregistrat 30 cazuri și anume 25 cazuri de acte sexuale cu minori și 5 cazuri de corupere sexuală, considerăm vitală informarea și implicarea mediului internațional în susținerea statului de drept, atât din perspectiva luptei împotriva corupției, cât și din perspectiva încălcării unor drepturi și libertăți fundamentale ale cetățenilor, cu atât mai mult, în cazuri de acest gen care afectează grav psihologia întregului popor și cu precădere a comportamentelor și atitudinilor din comunitățile locale, adevărate orori", adaugă Asociația pentru Implementarea Democrației.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ