Alina Gorghiu, despre cazul elevei violate din Vaslui: Oamenii tind să învinovățească femeia

| 21 iul, 16:42

Alina Gorghiu a comentat marți cazul celor şapte tineri din Vaslui care au violat ore în şir o elevă, până ce fata şi-a pierdut cunoştinţa.  Gorghiu își exprimă speranța că vinovații vor fi pedepsiți, punctând că acest caz scoate în evidență o problemă de mentalitate, aceea că în anumite comunități, victima este cea considerată vinovată.

”Încă am încredere că justiția îi va pedepsi pe vinovați în cazul de la Vaslui. Ca politician, nu-mi permit să critic deciziile magistraților. Regret, însă, că victima trece prin momente grele chiar și după incident”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook

”Din păcate, cazul acesta ne dezvăluie și o problemă de mentaliate: faptul că în anumite comunități, în special în mediul rural, oamenii tind să învinovățească femeia atunci când ea este victima violenței. Statul are un rol extrem de important în a corecta această percepție: educația este extrem de importantă – nu întâmplător, astfel de violențe, dar și prejudecățile din jurul lor sunt mai des întâlnite în comunitățile cu un nivel de educație redus. Pe de altă parte, autoritățile statului trebuie să pună în aplicare legea și să sancționeze fără excepție derapajele. Doar așa, oamenii vor înțelege că nu putem tolera agresivitatea în nicio situație”, mai notează copreședintele PNL. 

Gorghiu mai precizează că revolta apărută în spațiul public ca urmare a mediatizării cazului demonstrează că societatea românească respinge astfel de comportamente.

”N-aș vrea să cădem în capcana de a condamna o întreagă comunitate sau societatea în ansamblul ei. Revolta pe care o vedem ca urmare a mediatizării acestui caz arată, totuși, că societatea noastră respinge comportamentele deviante și reacționează absolut normal în fața nedreptății”, a mai notat Alina Gorghiu.

 

Citeşte şi: MAGISTRAŢII din dosarul TINEREI VIOLATE vor fi verificaţi de Inspecţia Judiciară

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ