Andreea Paul: PSD doar cântă relaxarea fiscală, PNL vrea să o aplice consecvent

| 20 iul, 11:44

Prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul afirmă că, în vreme ce liberalii au susţinut permanent ''o relaxare fiscală responsabilă şi aplicată consecvent'', PSD doar "cântă" o astfel de politică în domeniul fiscal, transmite Agerpres.

 

Reacţia acesteia vine în replică la declaraţiile preşedintelui interimar al PSD, Rovana Plumb, cu privire la votul dat în Parlament de PNL pe proiectul privind noul Cod fiscal.

"Am susţinut permanent relaxarea fiscală responsabilă. O susţinem în continuare. Cu atât mai mult cu cât au fost adoptate amendamente ale PNL importante - este bine că PSD nu uită asta. Am spus şi ceea ce trebuie făcut pentru ca aceste măsuri de relaxare fiscală să poată fi aplicate fără a derapa", susţine prim-vicepreşedintele PNL, într-un comunicat de presă.

În opinia acesteia, "o colectare mult mai bună a TVA este obligatorie", astfel încât să crească "de la 58% în prezent, la 73% cât mai repede posibil, pentru a acoperi integral golul dat de diminuarea TVA de la 24% la 19%".

"Ţinta propusă este sub nivelul realizărilor bulgarilor în prezent, deci cu o voinţă similară se poate şi la noi. Ori, evaziunea fiscală a crescut sub guvernul PSD cu 18 mld lei, conform ultimelor date disponibile la Consiliul Fiscal (102 mld lei în 2013, faţă de 84 mld lei în 2011). Cam atât este şi impactul măsurilor de relaxare fiscală pe care l-aţi ratat în ultimii 3 ani. Atunci când am dat votul pentru Codul fiscal, am precizat acest lucru, într-un pachet mult mai amplu de măsuri pentru o nouă construcţie bugetară. Nu doar că PSD nu are de gând să se preocupe de creşterea colectării veniturilor, de 'moartea politică a evaziunii', cum le place lor să se exprime public, dar se aruncă la mărirea cheltuielilor bugetare fără acoperire sau pe datorie", spune prim-vicepreşedintele PNL.

Ea susţine că "semnalul ferm că PSD vrea doar să cânte relaxarea fiscală, nu să o aplice, l-a dat chiar Rovana Plumb, când a anunţat introducerea noii legi a salarizării bugetarilor".

"Nu poţi să te angajezi ca şi guvern la un gol mare de venituri bugetare în paralel cu creşteri spectaculoase ale cheltuielilor bugetare. Un guvern responsabil se angajează la noi cheltuieli pe măsura impactului pozitiv generat de mediul de afaceri în urma relaxării fiscale. (...) Din acest motiv suntem de păreri opuse: PSD doar cântă relaxarea fiscală, PNL vrea să o aplice consecvent. (...) În final, am credinţa că grija ce o macină pe doamna preşedinte a PSD despre 'moartea politică a PNL' este mult mai mică decât plumbul care atârnă de gâtul românilor sub conducerea iraţională a Guvernului PSD şi a minciunii creării acelui milion de noi locuri de muncă, mult cântat şi niciodată realizat", mai afirmă liberala.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ