Alina Gorghiu: Raportul Ministerului Sănătății arată că sistemul național de vaccinare a eșuat

| 27 iul, 14:28

Senatorul PNL Alina Gorghiu susține că raportul prezentat de Ministerul Sănătății relevă o situație "catastrofală", în urma "eșuării" sistemului național de vaccinare.

"Eu pledez pentru vaccinare! Mi-am vaccinat copilul și vă recomand să faceți la fel! Rămâne de văzut dacă Guvernul va avea dorința și voința de a lupta cu acest fenomen — lipsa vaccinării sau dorește doar o operațiune de imagine, ca multe altele! Vedem cu toții un raport azi al Ministerului Sănătății care relevă o situație catastrofală în domeniul sănătății publice, în urma eșuării sistemului național de vaccinare", a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

În opinia senatorului PNL, "gravitatea" situației impune o presiune mai mare asupra Guvernului pentru ca acesta să ia măsurile necesare.

"Un număr de 224.202 de copii cu vârste între 9 luni și 9 ani au restanțe la vaccin. Există suprapuneri între harta zonelor afectate mai puternic de epidemia de rujeolă și harta celor cu acoperire vaccinală mai redusă. Este și cazul județelor din vestul țării: Caraș-Severin, Arad, Timiș. Cauza epidemiei de rujeolă este scăderea continuă a acoperirii vaccinare, accentuată de refuzul părinților, dar și de lipsa periodică a vaccinului. Aceasta ar fi o primă întrebare: care este ponderea reală a fiecărui factor? Una peste alta, refuzul părinților este doar una dintre cauze și rămâne să demonstreze ministerul dacă este cea mai importantă. Lipsa de vaccin și problemele organizatorice mai ales în comunitățile sărace sunt la fel de importante, dacă nu și mai importante. Campania asta e mult prea importantă că să nu tragem zilnic de urechi Guvernul să facă ceva", a afirmat Gorghiu.

Tag-uri: Alina Gorghiu
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ