Ambasadorul britanic: DNA face o treabă bună în ceea ce privește corupția la nivel înalt, dar rămân în continuare provocări

| 30 sep, 12:25

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la București, a declarat într-o conferință de presă că infrastructura este una dintre provocările pe care România trebuie să le depășească. Cât despre instituțiile precum DNA, acestea fac o treabă bună, dar mai rămân probleme de rezolvat.

"Companiile din Marea Britanie ar trebui să se axeze pe sectorul infrastructurii din România. Sunt mulți bani disponibili în ceea ce privește fondurile europene 2014-2020. 9 miliarde de euro sunt pentru proiectele privind infrastructura mare. Noi încurajăm Guvernul român să se concentreze pe prioritizarea nevoilor privind infrastructura. Sunt mari provocări privind dezvoltarea infrastructurii în România. Eu cred că dacă vorbiți cu multe companii din sectorul manufacturier de aici din România sau companii care caută să investească în acest sector vor identifica relativ slaba infrastructură drept una dintre provocările pe care România trebuie să le depășească", a declarat  Brummelll.

Acesta a insistat că infrastructura este extrem de importantă în oportunitățile de business.

"Cred că dacă vorbiți cu investitorii veți vedea că menționează legislația care nu este predictibilă, respectiv foarte multe ordonanțe de urgență care schimbă legislația. Asta este o arie pe care Guvernul trebuie să se concentreze", a continuat ambasadorul Marii Britanii la București.

Brummell a făcut referiri și la DNA, despre care a spus că face o treabă foarte bună, dar că există în continuare provocări.

"Corupția era identificată ca fiind o problemă când România a intrat în UE în 2007. De aceea a apărut Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV). Cred că a fost un progres bun. Organizațiile precum DNA au făcut o treabă bună în ceea ce privește corupția la nivel înalt, dar rămân în continuare provocări", a mai afirmat diplomatul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ