Ambasadorul Palestinei: Încercăm să copiem succesul sistemului de urgenţă din România

| 11 sep, 2014

Ambasadorul Statului Palestina în România, Ahmad Aqel, a declarat, miercuri, că ţara sa încearcă să copieze succesul sistemului de urgenţă din România.

În cadrul unui discurs susţinut la recepţia de rămas bun, Ahmad Aqel a afirmat că a avut o cooperare bună cu instituţiile româneşti, dând ca exemplu cooperarea în zona sistemului de urgenţă.

'Avem un exemplu de cooperare. Încercăm să copiem succesul sistemului de urgenţă din România. Pentru aceasta am instruit doctori de-ai noştri care au venit aici pentru şase luni. Acum avem 30 de ingineri în aviaţie civilă, sunt aici la Academie, în România. (...) Continuând cooperarea am putea copia sistemul de urgenţă din România', a spus diplomatul palestinian.

Prezent la eveniment, secretarul de stat Raed Arafat, a arătat, la rândul său, că în domeniul în care activează a avut o cooperare fructuoasă cu Ambasada Palestinei, prin pregătirea de cadre medicale din Palestina - doctori, asistente - dar şi pompieri în instituţiile româneşti de învăţământ.
Ahmad Aqel a declarat că, mandatul său la Bucureşti apropiindu-se de sfârşit, va merge la Bagdad pentru a prelua mandatul de ambasador în Irak.

'Chiar dacă am de ales să merg în alte locuri, insist să merg la Bagdad, deşi ştiu că situaţia de securitate este foarte grea, dar sunt sigur că este datoria mea de palestinian să fiu în Irak în acest moment, când sunt foarte multe schimbări acolo, pentru a avea relaţii foarte bune cu poporul irakian, pentru că Irak a sprijinit mereu palestinienii', a subliniat diplomatul.

La recepţia de rămas bun au mai fost prezenţi, printre alţii, decanul Corpului Diplomatic, monseniorul Francisco Javier Lozano, secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, ambasadori şi alţi membri ai Corpului Diplomatic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ