Ambasadorul României la Chișinău: ''Luați în serios ce spune Băsescu''

| 28 ian, 2014

„Orice nu ar spune Traian Băsescu, cuvintele acestuia trebuie luate în serios”. Asta le sugerează ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, politicienilor de la Chișinău, relatează UNIMEDIA.

Declarația vine în contextul în care președintele Parlamentului, Igor Corman, a afirmat că „nimeni nu-l mai ia în serios pe Băsescu”. Marius Lazurca a calificat spusele lui Corman drept o „gafă diplomatică”. „Un șef de al stat al Uniunii Europene este de luat în serios de către un stat care aspiră să fie sprijinită de statele UE, mai cu seamă de statele vecine. Orice ar spune spune acest președinte al unui stat membru”, a subliniat diplomatul român în cadrul emisiunii „ÎnProzunzime” de la ProTV Chișinău.

Marius Lazurca a precizat că de cele mai multe ori, cuvintele lui Băsescu sunt înțelese greșit sau răstălmăcite. „Președintele României, Traian Băsescu nu este responsabil de felul în care declarațiile sale sunt tălmăcite. Președintele Băsescu declară că România a susținut și va continua să susțină independența, suvernitatea Republicii Moldova, precum și dreptul de a-și alege calea pe care dorește să meargă”, a evidențiat ambasadorul.

Traian Băsescu, a declarat recent că următorul proiect important pentru România, după intrarea în NATO şi Uniunea Europeană, trebuie să fie unirea cu Republica Moldova.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ