Ambasadorul SUA la Bucureşti: Corupţia și lipsa autostrăzilor, cele mai mari obstacole ale României

| 20 dec, 17:03

România a aşteptat mai mult de doi ani ca un nou ambasador al Statelor Unite să fie desemnat. Hans Klemm este cel care a primit misiunea de a-şi reprezenta ţara la Bucureşti. Statele Unite intenţionează să-i susţină în totalitate pe preşedintele Iohannis, prim-ministrul Cioloş şi guvernul său. Vom rămâne un puternic aliat, partener şi prieten al României, a declarat ambasadorul american la Bucureşti, într-un interviu acordat Digi24.

"Cred că acum există mari speranţe că România va intra pe o direcţie nouă, mai pozitivă, dar acest lucru cere timp şi va fi nevoie de sprijinul românilor. Vom vedea şi trebuie să sperăm în continuare că instituţiile româneşti vor oferi oamenii pe care i-a cerut strada în noiembrie", a spus Hans Klemm, la Digi24.

Potrivit ambasadorului, uneori e nevoie de mult timp pentru ca schimbările de mentalitate să apară, însă acea mişcare a fost o demonstraţie puternică a ambiţiei românilor de a avea un viitor mai bun, o Românie mai prosperă, care seamănă mai mult cu restul Europei. România este membră a Uniunii Europene, aşadar aceste ambiţii sunt de aşteptat şi realizabile, prin eforturi susţinute, a spus acesta.

"Evoluţiile petrecute în România după evenimentele din decembrie 1989 sunt extrem de pozitive: România este acum membră NATO, are un parteneriat strategic foarte puternic cu SUA, parteneriat pe care mă angajez să-l consolidez şi să-l extind, şi este membră a UE, fiind totodată deplin integrată în comunitatea internaţională. Dar există şi obstacole pe care trebuie să le depăşească pentru a-şi consolida şi mai mult rolul pe scena internaţională, inclusiv aici, în Europa. Aşa cum am discutat, în primul rând trebuie să găsească o modalitate de a-şi asigura o creştere economică sustenabilă. În aceste eforturi, corupţia este, aşa cum aţi menţionat, un obstacol. SUA au susţinut foarte puternic lupta României împotriva corupţiei şi cred că s-au făcut eforturi semnificative în această direcţie în ultimii ani, prin acordarea de resurse procurorilor şi măsuri de asigurare a unui sistem judiciar independent şi o respectare deplină a statului de drept. Alte obstacole includ infrastructura. Am călătorit puţin prin România. Unele dintre şosele sunt excelente, îmi aduc aminte de autostrăzile din Germania, însă mai este nevoie de multe eforturi pentru a lega infrastructura rutieră, feroviară şi energetică a României cu cea a restului Europei. Folosirea eficientă a resurselor disponibile României prin fonduri europene este, cred eu, vitală. Apoi, ascultându-i pe oamenii de afaceri români, americani şi străini, un alt domeniu care merită atenţie, iar guvernul Cioloş i-o acordă, este administraţia publică, asigurarea eficienţei, receptivităţii, transparenţei acesteia şi a utilizării resurselor disponibile provenite atât de la contribuabilii români, cât şi de la Uniunea Europeană, în cel mai eficient mod cu putinţă", consideră Hans Klemm.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 dec, 13:52
Violeta
Castigi bani de acasa! Te invit sa intri intr-o AFACERE cu un potential urias. Afacerea vine cu AVANTAJELE comertului in retea, aplicabile la orice companie economica care doreste a fi rentabila. Iti voi trimite, GRATUIT, un curs special si multe alte materiale de formare care-ti vor explica cum poti sa castigi bani acasa. Inarmeza-te cu rabdare si aplica acum! Daca eu pot, poti si tu! Trimite “ info” la adresa de email : [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ