Amendamentul la Codul Fiscal privind scăderea TVA la 19%, din 2016, aprobat de Comisia de Buget

| 22 iun, 21:06

Deputaţii din Comisia pentru Buget, Finanţe şi Bănci au aprobat luni cu unanimitate de voturi amendamentul la proiectul de Cod Fiscal privind scăderea la 19% a cotei standard de TVA începând de anul viitor. Amendamentul a fost depus de deputatul PNL Andreea Paul.

Sunt şanse de peste 50% să avem TVA de 19% înainte de 1 ianuarie 2016, a anunțat ministrul Finanțelor. Ministerul Finanţelor analizează posibilitatea scăderii TVA de la 24% la 19% înainte de 1 ianuarie 2016, a declarat, luni, ministrul finanţelor Eugen Teodorovici, după ce Comisia de buget a Camerei a decis reducerea TVA la 19% de la începutul anului viitor.

"Aşa cum s-a aprobat astăzi în Comisia de buget a Camerei Deputaţilor, un lucru foarte plăcut, comisia a votat în unanimitate pentru noul Cod fiscal, care are o cotă de TVA redusă la 19%, de la 1 ianuarie 2016. Asta este lucrul sigur. Spuneam în comisie că analizăm la Ministerul de Finanţe posibilitatea ca o astfel de măsură să fie aplicată mai devreme de 1 ianuarie 2016. Asta o să vedem în următoarele zile la minister. Din calcul trrebuie să vedem exact cât anume putem susţine şi de la ce dată se poate aplica o asemenea măsură înainte de 1 ianuarie 2016", a spus ministrul Teodorovici. El a arătat că sunt "şanse foarte mari" ca acest lucru să se întâmple şi că impactul bugetar ar fi de 1,8 miliarde de lei la un punct procentual al TVA.

'Când am introdus acest amendament la Codul Fiscal, de a prevedea TVA de 19% de la 1 ianuarie 2016 şi mai apare un amendament de 16% din 2018, am avut în vedere programul de guvernare al Partidului Naţional Liberal. Nu mai fac istoria lungă, ci doar două declaraţii ale premierului Ponta de la acea vreme. A spus că este dovadă de miopie economică şi politică şi că este o fabulaţie imposibil de aplicat. Iată că ieri am aflat din Turcia că ni se comunică acordul său de a copia această măsură din programul de guvernare al Partidului Naţional Liberal. Nu pot decât să salut chemarea pe care o face premierul, bolnav astăzi, şi îi urăm sănătate, ca PSD să voteze propunerea PNL de a avea TVA de 19% începând cu anul viitor', a spus Andreea Paul.

Întrebat dacă ar fi posibil ca aplicarea cotei standard de TVA de 19% să se realizeze mai devreme de 1 ianuarie 2016, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat că aceasta depinde de situaţia economică, scrie Agerpres.

'Orice fel de măsură bună pentru economie şi pentru populaţie, atâta timp cât se poate aplica mai devreme, acest lucru va fi luat în considerare. Dacă din punct de vedere bugetar o astfel de măsură este posibilă o s-o vedeţi aplicată ...dar noi pe Cod Fiscal rămânem pentru 1 ianuarie 2016', a spus Eugen Teodorovici.

Săptămâna trecut, ministrul Finanţelor anunţa că proiectul de Cod Fiscal ar putea fi finalizat în Parlament până la finalul acestei luni, însă nu va fi aprobat fără acordul Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ