Eugen Teodorovici: Noul Cod Fiscal ne-ar putea duce în 2016 la un deficit bugetar de 1,7% din PIB

| 07 iul, 17:13

România ar putea avea în 2016 un deficit bugetar de 1,7%, dacă autoritățile identifică măsuri compensatorii care să contrabalanseze impactul pe care îl va avea aplicarea Codului Fiscal, a declarat, marți, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, la sediul ministerului.

"Dacă noi identificăm toate măsurile compensatorii care să contrabalanseze impactul pe care Codul Fiscal îl va avea anul viitor în buget atunci... Avem 1,2% plus 0,5% deviație temporară, adică 1,7% — 1,8% în zona aceea. Cam asta ar fi ceea ce este fezabil", a spus Teodorovici.

El a precizat că deja sunt o serie de măsuri compensatorii care duc deficitul undeva sub 3%, "dar va fi mult mai jos, chiar cu respectarea a ceea ce ne-am asumat deja", conform Agerpres.

"Acest Cod Fiscal este așteptat de toată lumea. Uitați-vă care a fost efectul măsurii de 9% de la 1 iunie. Deja, după primele săptămâni au crescut vânzările cu cel puțin 17%. Eu cred că impactul acestei măsuri în economie va fi unul extrem de important. Am încredere că toate măsurile compensatorii pe care noi le identificăm — o parte sunt identificate — vor face ca deficitul anului 2016 să fie cel asumat cu partenerii noștri internaționali (1,2% — n. r.)", a explicat ministrul Finanțelor.

El este de părere că administrația din România are foarte multe cheltuieli care nu se justifică.

"Sunt cheltuieli care, dacă sunt rațional planificate, adică cheltuirea într-un mod mai eficient și chiar să tăiem în anumite zone, fără să afectăm partea de investiții, asta va fi una dintre căile care va duce acest deficit să fie foarte scăzut. (...). Sunt multe zone în economie în care noi putem să tăiem fără să afectăm partea de investiții. Principalul obiectiv până la final de an, la rectificarea din iulie, este ca partea de investiții să primească cea mai mare alocare financiară", a mai spus Teodorovici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ