Teodorovici, DESTĂINUIRE: DE CE ANUME depinde reducerea TVA la 19%

| 24 iun, 14:47

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că decizia introducerii TVA de 19% înainte de 1 ianuarie 2016 depinde de cum va arăta rectificarea bugetară din iulie, potrivit Agerpres.

 

"În luna iulie urmează o rectificare bugetară şi în funcţie de sumele necesare pentru această rectificare se va decide dacă da (se introduce TVA de 19% - n.r.) şi, dacă da, de când o astfel de măsură poate fi aplicată înainte de 1 ianuarie 2016. Dar aşa cum stau astăzi calculele, intenţionăm să aplicăm o astfel de măsură încă înainte de 1 ianuarie 2016. Nu pot să spun astăzi când, pentru că vreau să am întâi cifrele exacte şi vedem", a spus Teodorovici, într-un briefing de presă la Palatul Victoria.

În condiţiile în care reprezentanţii Comisiei Europene şi-au exprimat public rezervele faţă de efectul reducerii TVA la 19%, ministrul Finanţelor a explicat că se poartă discuţii cu aceştia pentru a-i convinge că o astfel de măsură este sustenabilă.

"Am avut, o să avem de fapt şi mâine discuţii toţi colegii miniştri cu cei de la Comisia Europeană. Asta nu înseamnă că într-un final să spunem nu pot să existe îngrijorări din partea dânşilor. (...). Asta nu înseamnă că România nu-şi va respecta ţintele asumate. (...) De fiecare dată când o măsură a Guvernului a fost luată, în special în zona economică, (...) au fost de multe ori îngrijorări chiar şi la nivel naţional - Consiliul Fiscal şi ceilalţi parteneri -, dar lucrurile au arătat că s-au înşelat în ceea ce priveşte partea de îngrijorări. Cred că este momentul ca România să aibă o abordare îndrăzneaţă şi desigur o abordare responsabilă pentru ceea ce înseamnă cheltuieli pe 2016. Este foarte important ca acest nivel de deficit să fie de sub 3%. (...) Noi argumentăm cum avem noi cifrele şi cum înţelegem noi să aplicăm o astfel de măsură. Au fost discuţii tehnice la Ministerul Finanţelor pentru a arăta exact de unde anume aplicăm măsurile compensatorii", a explicat Teodorovici.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iun, 15:06
George Stoica
un ministru de finante dorea sa impoziteze usturoiul,dar nu stia cum
asta,dorea sa impoziteze bacsisul
e clar,Romania are viitor...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ