Teodorovici, despre creșterea prețurilor după majorarea salariului minim: Piața se va regla singură

| 03 iul, 20:47

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat vineri că statul nu poate interveni în cazul unor agenți economici care cresc prețurile produselor pe care le comercializează, după ce salariul minim brut pe economie a fost majorat de la 1 iulie. Teodorovici a spus că 'piața se reglează și singură'.

"Trebuie spus foarte clar, și știm foarte bine cu toții, piața se reglează și singură. Statul nu intervine decât în alte situații, și aceasta este una dintre acele situații în care piața funcționează ea singură, adică este locul de întâlnire al cererii cu oferta. Statul, sigur, poate verifica, poate controla, poate anticipa anumite posibile situații, de creare de monopol, situații în care are pârghiile legale să o facă. (...) Nu există un mecanism foarte clar în piață prin care să constrângi o astfel de abordare. Controale se pot face, dar pe anumite zone. Nu poți să nu-l lași pe operatorul economic să aibă o astfel de creștere de preț la un anumit produs ca urmare a creșterii nivelului salariului minim pe economie. Dar, atâta timp cât stimulăm piața, speranța este că apare concurența mai mare, care face automat ca aceste prețuri să scadă", a spus ministrul la o conferință de presă.

Eugen Teodorovici a efectuat, vineri, o vizită în județul Bistrița-Năsăud, ocazie cu care a avut întrevederi, alături de președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, și prefectul județului, Ioan Țintean, cu oamenii de afaceri bistrițeni, cu Administrația Județeană a Finanțelor Publice și a vizitat mai multe companii din municipiul Bistrița.

Salariul minim brut pe economie crește la 1.050 lei/lună de la 1 iulie, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe lună în anul 2015, potrivit Hotărârii nr. 1091/2014 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ