Ana Birchall, propusă ministru interimar la Justiție

| 09 feb, 17:36

Ministrul pentru Afaceri Europene este propus ca interimar la conducerea Ministerului Justiţiei. Propunerea va fi trimisă preşedintelui Klasu Iohannis, odată cu demisia ministrului Florin Iordache.

''Premierul Sorin Mihai Grindeanu a transmis astăzi preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justiţiei'', a transmis Executivul prin intermediul unui comunicat de presă.

Propunerea a fost făcută în conformitate cu prevederile art. 106 şi art. 107 alin. (3) şi (4) din Constituţia României, republicată, precum şi cu cele ale art. 9 din Legea nr.90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare.

Ministrul Justiţiei Florin Iordache a anunţat joi că demisionează din funcţie. "De când am venit la Ministerul Justiţiei, mi-am propus şi am efectuat toate demersurile legale pt a remedia o serie de probleme existente şi destul de sensibile. Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Proiectele propuse sau aflate în dezbatere publică organizată de Ministerul Justiţiei, iar acum sunt în dezbatere parlamentară... Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hot să-mi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţiei", a spus Florin Iordache, după şedinţa Executivului.

Tag-uri: Ana Birchall
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ