ANAF: 18 dintre cei 313 români cu averi ascunse au de justificat peste 20 de milioane de lei

| 17 aug, 16:21

18 dintre primii 313 români suspectaţi de Fisc că şi-au ascuns averile nu pot justifica peste 20 de milioane de lei, susţine ANAF. Conturile şi proprietăţile lor vor fi verificate suplimentar, iar sumele nedeclarate vor fi impozitate cu 16%. Este doar începutul verificărilor: în total 5.400 de persoane fizice sunt suspectate că şi-au ascuns averile ca să scape de plata taxelor.

Alte 48 de persoane au fost găsite cu diferențe nedeclarate între 5 și 10 milioane de lei, iar 35 de persoane cu sume între 10 și 20 milioane lei.

În același timp, 18 contribuabili trebuie să justifice sume de peste 20 milioane lei, potrivit situaţiei pe intervale de risc fiscal transmise de ANAF pentru primele 313 persoane selectate pentru verificări fiscale prealabile documentare (VFPD), rezultată în urma analizelor de risc efectuate în luna mai.

De asemenea, 40 de persoane au fost identificate cu sume de justificat între 500.000 lei şi 1 milion lei45 de persoane cu sume între 100.000 lei şi 500.000 lei, iar9 contribuabili au fost găsiţi cu diferenţe între 50.000 lei şi 100.000 lei.

„Aceste persoane trebuie să aducă justificări pentru diferenţa între alocările de fonduri precum cheltuieli, constituiri de depozite sau investiţii dintr-o perioadă, din care au fost scăzute eventualele surse neimpozabile, şi veniturile declarate în aceeaşi perioadă”, se arată în comunicatul ANAF.

„Persoanele care prezintă risc de nedeclarare mai mic de 1 milion de lei au fost selectate, în cea mai mare parte, datorită faptului că sunt rude sau afini cu persoane încadrate în tranşele superioare de risc, selectarea făcându-se concomitent, potrivit prevederilor legale”, precizează instituția.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ