ANAF a cheltuit 1 lei la 100 de lei colectaţi. Cheltuielile instituţiei au scăzut în acest an

| 16 sep, 14:35

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) cheltuie 1,02 lei la 100 de lei colectaţi iar în prima jumătate a acestui an cheltuielile instituţiei s-au redus cu 4,59%, se arată într-un comunicat al ANAF.

"Efectele reformei instituţionale a ANAF, demarată în aprilie 2013, aduc modificări pozitive şi în ceea ce priveşte cheltuielile totale şi cheltuielile de personal, care înregistrează un trend descrescător, în raport cu veniturile atrase. Astfel, creşterea colectării în 2015 cu 4,37 miliarde de lei peste programul de încasări prevăzut la 6 luni şi cu 7,78 miliarde de lei faţă de primele 6 luni din 2014 a fost realizată fără a angaja cheltuieli suplimentare, înregistrând chiar o scădere de 4,59% a acestora", se arată în documentul citat.

La începutul acestei luni, preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, anunţa că i-a propus premierului Victor Ponta o formulă de reorganizare a instituţiei prin constituirea unui corp de specialişti care să preia de la preşedinte rolul de coordonare a politicilor şi strategiei ANAF, cu scopul de a consolida autonomia decizională a instituţiei. 

"De aceea, propunerea mea a vizat constituirea unui board de specialişti cu prestigiu recunoscut, pe modelul Fiscului american, pe care îl vom adapta, fireşte, cadrului legislativ autohton şi care va coordona politicile şi strategia ANAF, în locul unei singure persoane, respectiv în locul preşedintelui ANAF. Pentru a finaliza reforma profunda a instituţiei pe care mi-am asumat-o la preluarea mandatului, în aprilie 2013, consider ca aceasta soluţie de management, care distanţează ANAF de posibilele influenţe poltice, este singura variantă reală şi profesionistă", declara Diaconu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ