Vicepreședintele ANAF, pus sub control judiciar

| 10 sep, 08:28

Vicepreședintele ANAF, Nicolae Romeo-Florin, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influență.

Citeşte şi: Șeful Antifraudei Fiscale, inculpat oficial de DNA: mită de 5.000 de euro

La ieșirea din sediul DNA, Nicolae Romeo-Florin a declarat, răspunzând unor întrebări, că se consideră nevinovat, că este obosit și că în cursul zilei de joi va trebui să ia unele decizii. Întrebat dacă își va da demisia din funcția pe care o deține în cadrul ANAF, acesta a arătat că o decizie asupra acestui aspect o va lua în cursul zilei de joi.

El a fost audiat timp de mai multe ore la sediul DNA Ploiești, participând și la una dintre cele două percheziții pe care procurorii anticorupție le-au efectuat la locuințele acestuia situate în județul Prahova.

Procurorii au descins la locuințele deținute de vicepreședintele ANAF în Ploiești și într-o altă localitate din Prahova. Romeo Florin Nicolae, directorul Direcției Antifraudă și vicepreședinte al ANAF, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA Ploiești, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA, în calitate de consilier superior în cadrul ANAF — Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, Romeo Florin Nicolae a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate de societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova.

Ulterior, decizia de impunere a fost desființată parțial de ANAF — Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligațiilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la 1.097.923 lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 sep, 11:10
Palada Antifrauda
acest Romeo se pare ca s-a "cuplat" la banii unei persoane(posibil sa o cheme chiar Julieta?) ca sa Jumuleasca banii statului...
si sta sub control Judiciar,facand de ras pe cine l-a numit(Ponta) si ideea de Antifrauda Fiscala in sine..
despre judetul Prahova,numai de bine...Teleaga

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ