ANAF caută proiectant pentru noul sediu: anunţul a fost PUBLICAT

| 28 sep, 13:33

Proiectul de construcţie a Centrului de Date şi a sediului aparatului central al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în valoare de 1,57 milioane de lei, a fost scos la licitaţie prin publicarea în SEAP a anunţului cu privire la contractarea serviciilor de proiectare, se arată într-un comunicat al ANAF.

Potrivit comunicatului, serviciile de proiectare includ servicii de arhitectură, de inginerie şi servicii integrate de inginerie, de amenajare urbană, de arhitectură peisagistică, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, de testare şi analiză tehnică.

Clădirea va avea şapte etaje, plus parter şi două nivele la subsol, o amprentă de 1.500 de metri pătraţi şi o arie construită desfăşurată a imobilului de 15.000 de metri pătraţi. Centrul va fi dotat cu săli de echipamente, săli de întâlniri, cantină şi zonă de preparare, dar şi cu grupuri sanitare, oficii, spaţii tehnice, parcare acoperită cu punct de spălătorie auto. 

'Pentru finalizarea proiectului de modernizare a ANAF (RAMP - Banca Mondială) s-a constatat nevoia unui nou şi modern Centru de Date Primar (aliniat la tehnologiile actuale), care să asigure disponibilitatea neîntreruptă a serviciilor IT&C şi care să respecte standardele şi normativele privitoare la amenajarea unui data center, ca un sistem unitar (Telecommunications Infrastructure Standard For Data Centers TIA-942), precum şi a unor spaţii de birouri pentru direcţiile (generale) din ANAF coordonatoare ale activităţii de administrare a veniturilor statului în aşa fel încât să permită comasarea în acelaşi sediu a diferitelor structuri ale agenţiei care lucrează în 10 sedii dispersate pe raza Municipiului Bucureşti', se menţionează în comunicat. 

Potrivit ANAF, nerealizarea noului centru de date va fi afectat întreg programul de dezvoltare a sistemului informatic al agenţiei, cu consecinţe negative în domeniul serviciilor pentru contribuabili, al activităţii Trezoreriei Statului şi al activităţii de colectare a veniturilor bugetului general consolidat. 

'Totodată, lipsa unui nou centru de date ar împiedica realizarea Proiectului de Modernizare a Administraţiei Fiscale (RAMP - Banca Mondială) din cauză că noile echipamente ce vor fi achiziţionate prin proiectele amintite mai sus ar trebui livrate şi puse în funcţiune, etapizat, în următorii doi, până la trei ani', se menţionează în comunicat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ