Anchetă de amploare în penitenciare! Un deţinut a murit în duba poliţiei

| 21 ian, 22:08

Un deţinut, în vârstă de 65 de ani, închis la Penitenciarul din Drobeta- Turnu Severin a murit în condiţii suspecte, chiar în duba Poliţiei, în timp ce era transportat la instanţă. Rudele bărbatului au declarat pentru libertatea.ro că acesta s-a plâns gardienilor că se simte rău, însă nimeni nu a solicitat o ambulanţă. Însă, reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au o altă variantă.

Dumitru Tudor, în vârstă de 65 de ani, era arestat preventiv pentru tentativă de omor. În dimineaţa zilei de miercuri, el a fost luat de gardieni şi băgat în duba Poliţiei, pentru a fi dus la instanţă. Bărbatul le-ar fi explicat paznicilor penitenciarului că se simte foarte rău şi nu este în stare să se prezinte în faţa judecătorilor.

"Nu l-au luat în seamă și l-au urcat în dubă cu ceilalți, în total vreo 24 de deținuți. Jos, în boxă, sub tribunal, înainte să fie dus la judecători, i s-a făcut și mai rău. Transpira abundent și tremura din toate încheieturile. L-au urcat iar în dubă și l-au dus la penitenciar. Nu au chemat nicio salvare, nici un medic care să-i acorde primul ajutor. A murit singur în duba aia, pe drum spre pușcărie. Legiștii l-au scos din duba sigilată care era parcată în curtea închisorii", au povestit surse apropiate familiei bărbatului pentru libertatea.ro

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Cristina Cârlan, spune că s-a încercat resuscitarea deținutului : "Ambulanța a venit în cinci minute. Au fost efectuate manevre de resuscitare, dar în jurul orei 10.00 bărbatul a murit. Familia sa a fost anunțată".
Cazul a fost preluat de Parchetul Severin care a declanșat o anchetă pentru a stabili dacă gardienii au cerut ajutor medical la timp. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat la IML, pentru a se stabili cauza exactă a morţii.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ