Anchetă ordonată de ministrul Sănătăţii la Spitalul judeţean Vaslui. Cereau o taxă ILEGALĂ!

| 21 iun, 2014

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui ca împreună cu autoritatea locală să demareze un control la Spitalul Judeţean Vaslui.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, echipele vor verifica pe ce bază legală s-a instituit taxa de 50 de lei pentru copiii care solicită asistenţă medicală de urgenţă şi care nu sunt internaţi având în vedere că asistenţa medicală de urgenţă este gratuită în România pentru toată lumea iar pentru copii este gratuită pentru toate specialităţile.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, o asemenea taxă este ilegală.

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a impus de la începutul lunii iunie, o taxă pentru pacienţii care ajung în secţia de Pediatrie, fără a fi consideraţi urgenţe medicale. Managerul SJU Vaslui, Ana Rinder, a declarat pentru AGERPRES, că taxa a fost instituită pentru evitarea aglomerării camerei de gardă,

'Mulţi părinţi veneau cu copii şi făceau în Camera de Gadă a Secţiei de Pediatrie, consultaţii la cerere, fără să meargă aşa cum prevede legea, la medicul de familie pentru consultaţie sau măcar pentru bilet de trimitere. La spital nu plătesc copiii care vin ca urgenţe şi care necesită internare sau investigaţii suplimentare. Pe baza trimiterii de la medicul de familie, copiii pot beneficia de consultaţii gratuite în Ambulatoriul de Specialitate al spitalului, dar părinţii preferă să vină direct la spital. Măsura a fost luată pentru evitarea aglomerării', a declarat Ana Rinder.

La unitatea sanitară vasluiană există mai multe servicii medicale la cerere, pentru care se solicită taxe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ