Bănicioiu: Implementarea pachetului de bază va reduce fraudele

| 02 iun, 2014

Pachetul de servicii medicale de bază care a intrat în vigoare la 1 iunie reprezintă primul pas înainte pe care îl face sistemul sanitar, a declarat luni în cadrul unei dezbateri ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu. El a apreciat că pachetul de bază va duce la îmbunătăţirea tratării pacienţilor.

Potrivit demnitarului, pachetul de bază pune mare accent pe prevenţie, iar serviciile oferite de spital şi ambulator sunt bine reglate prin acest act, ducând la reducerea listelor de aşteptare.

"Forma pachetului de bază este una echilibrată, însă pachetul este perfectibil. Orice neajuns va putea fi corectat prin norme şi prin ordine comune semnate de ministrul Sănătăţii şi reprezentantul CNAS pe parcurs. Serviciile de spital sau ambulator sunt bine reglate. S-au redus elementele ce ţineau de birocraţie actului medical şi pune mare accent pe partea de prevenţie. A fost realizat în scopul de a avea o atitudine preventivă şi de a forma acest obicei încă din copilărie şi până la vârsta adultă. Prin pachet se vor gestiona corect resursele şi se va face un diagnostic a tot ce se întâmplă în sistem. Pachetul va duce la îmbunătăţirea tratării pacientului. (...) În momentul de faţă, prin implementarea pachetului de servicii medicale de bază se vor reduce listele de aşteptare', a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, printre schimbările aduse de pachetul de bază se numără oferirea mai multor consultaţii gravidelor, testare HIV, sifilis, hepatită B şi C şi consiliere după aceste testări, o mai lungă valabilitate a a biletelor de trimitere, de la o lună cât era înainte la 60-90 de zile, dar şi posibilitatea eliberării fracţionate a reţetelor.

Referindu-se la medici, Bănicioiu a spus că există un grup de lucru format din reprezentaţi ai ministerului şi din cei ai medicilor pentru a se găsi formula cea mai bună pentru stimularea acestora şi şi-a manifestat speranţa ca proiectul de lege referitor la creşterea veniturilor să intre în dezbaterea Parlamentului în luna septembrie.

Ministrul Sănătăţii a mai afirmat că şi Legea malpraxisului va intra în dezbaterea Parlamentului.

În ceea ce priveşte Cardul Naţional de Sănătate, Bănicioiu a spus că acestea va fi tipărit şi distribuit în acest an.

'(...) Cardul naţional de sănătate anul acesta reuşim să îl tipărim şi să îl distribuim. Dosarul electronic este funcţional. Când toate aceste lucruri vor fi puse la punct va fi mult mai greu să se producă fraude în sistem. Sper ca de la 1 ianuarie 2015 toate sistemele să devină funcţionale', a spus ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ