Andreea Paul: PNL cere demisia ministrului Finanţelor. Motivul: impozitarea bacşişului

| 10 iun, 15:56

PNL cere demisia ministrul Finanţelor, având în vedere "haosul fiscal indus" prin "nefasta experienţă" privind impozitarea bacşişului, a anunţat prim-vicepreşedintele liberal Andreea Paul, într-un comunicat de presă.

"Parlamentul României a eliminat azi prin vot impozitul pe bacşiş introdus de incompetentul Guvern Ponta. Cam costisitoare pentru români şcolirea ministrului de Finanţe la locul de muncă, aşa cum însuşi domnul Teodorovici spunea că 'impozitarea bacşişului a fost o experienţă'. Pentru haosul fiscal indus şi această nefastă 'experienţă' a PSD, PNL cere demisia ministrului Teodorovici", a explicat prim-vicepreşedintele PNL, transmite Agerpres.

Potrivit Andreei Paul, "Guvernul PSD şi ministrul de Finanţe au lăsat în aer reglementarea veniturilor provenite din bacşiş şi există riscul ca ANAF să închidă din nou firmele pentru sume ridicole nemarcate la casă".

"Fără a lămuri lucrurile, majoritatea PSD ne readuce în situaţia iniţială prin eliminarea articolelor din OUG 8/2015 care prevăd: definirea bacşişului ca venit impozabil, case de marcat electronice pentru emiterea a două bonuri fiscale pentru o singură plată, înregistrarea sumelor de bani ale personalului într-un registru de bani personali, sancţiunile pentru neemiterea bonului fiscal. Aşadar, agenţii economici sunt din nou expuşi la riscul interpretărilor eronate cu privire la provenienţa sumelor încasate cu titlu de bacşiş", a susţinut prim-vicepreşedintele PNL.

Ea a subliniat că agenţii economici care au suportat deja costurile cu noile case de marcat şi registre rămân cu banii daţi şi nerecuperaţi, "în pofida solicitărilor PNL de a compensa fiscal aceste cheltuieli justificate doar de haosul reglementărilor fiscale ale PSD".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ