Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora: Ioan Rus trebuie să își dea demisia odată cu premierul Ponta

| 11 iun, 15:13

Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, Ovidiu Raețchi, cere demisia ministrului Transporturilor, Ioan Rus, și spune că afirmația acestuia referitoare la românii care muncesc în străinătate este ''halucinantă'.

''Ioan Rus i-a jignit într-un mod halucinant pe românii din Diaspora. Să își dea demisia odată cu premierul Ponta. Cea mai recentă declarație a ministrului Ioan Rus despre românii din străinătate este halucinantă și revoltătoare. Fără discuții, Ioan Rus trebuie să demisioneze urgent din funcția publică pe o deține și să își ceară scuze publice pentru afirmația stupefiantă pe care a făcut-o. Incapabil să își vadă de treabă și să construiască autostrăzi, încearcă să își ascundă incompetența și îi jignește pe românii din Diaspora. Românii care pleacă în străinătate pentru a munci fac acest lucru pentru că guvernul Ponta și implicit ministrul Ioan Rus nu sunt în stare să le ofere condițiile necesare pentru un trai decent care să le permită să își întrețină familia'', afirmă Raețchi într-un comunicat transmis joi.

El arată că ''aberațiile pe care întregul guvern Ponta le-a făcut'' și pe care le-a spus despre românii din diaspora vor fi aspru sancționate de electorat iar parlamentarii, indiferent de formațiune, au datoria să voteze moțiunea de cenzură a PNL de vineri.

''Tema, așa cum știți, este cea a votului prin corespondență pentru românii care trăiesc și muncesc în străinătate, un minim semn de respect pe care trebuie să îl arătăm pentru aceștia'', mai arată purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora.

Miercuri seară, într-o emisiune tv, ministrul Ioan Rus a afirmat: ''România are 3 milioane de oameni să zicem, din forța activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betoniști, fierari și așa mai departe. Lucrează în construcții, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăștia, copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate''.

Ulterior, ministrul Rus a transmis un comunicat de presă în care și-a cerut scuze și a susținut că formularea folosită este o ''generalizare artistică, o licență''.

''Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intențiile mele au fost de a semnala o situație gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i. Am făcut referire la destrămarea familiilor și la copiii lăsați în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinții lor au plecat să muncească în alte țări în speranța de a-și construi un trai mai bun", a declarat Rus.

Citeşte şi: FOTO Cum arată şi cu ce se ocupă copiii lui Ioan Rus

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 iun, 10:36
MzSz
Diaspora?
M-am săturat de semi-docţii care "dezvoltă" Limba Română! I’auzi matale "românii din Diaspora" (obligatoriu cu D (litera mare)), că deh...așa dă bine ! Un apeste alta, însă substantivul "diaspora" are etimologia sa, care nu prea are a face cu sensul aiuritor în care este folosit de "albaştrii +kk-nii" . Însă se pare că nici intelectual serios nu este în stare să stopeze utilizarea aiurea a unor sintagme idioate în locul unora corecte. Deci, "diarpora" este o comunitate etinică alungată din patria mumă, de autoritățile statale. Deci în contextul dat, sintagma "românii din Diaspora" nu acoperă mulțimea concetăţenilor noştri , indiferent de etnie, aflaţi pe o durată mai mică ori mai mare, cu diverse scopuri înafara greniţelor statului Român, şi care din varii motive nu şi-au exercitat dreptul constituţional de vot, la ultimele alegeri preşedenţiale, unde bâlba de la Referendumul 2012, s-a repetat însă cu un recul de bumerabg ! Neclarificarea a ceea ce înseamnă Liste Electorale, şi care este procedura antamare a arondării concetăţenilor pe circumscripțiile electorale de dinafara graniţelor a făcut ca, cei ce ştiau de această breşă legislativă să permită specularea ei în oricare variantă. Astfel că, impotenţa politico-executivă a liderului PSD, VVP a permis aruncarea unei anateme cretine, folositoare acestor blue-kkniu, care ştiu foarte bine care este sensul corect al substantivului "diaspora", dar la fel de bine ştiu că proletkultura şi semidoctismul conaţionalilor este în expensiune, vezi printre altele succesul telenovelelor sud-americane, indiene, turceşti, dar şi al manelelor.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ