Ultragiere in cazul Rus, tacere si scuze pentru jignirile aduse de Basescu 10 ani romanilor

| 11 iun, 15:09

Traian Basescu, in cei zece ani de mandat, este renumit pentru jignirile aduse direct unor jurnalisti sau simpli cetateni, situatii pentru care nu si-a cerut nici scuze nici dupa zile, nici dupa luni, nici dupa doua mandate si nici nu s-a gandit la demisie.

Ministrul Ioan Rus a anuntat posibilitatea de a-si da demisia in urma afirmatiilor facute la un post de televiziune, interpretate de unii comentatori ca fiind jigniri la adresa romanilor din Diaspora. Acesta nu ar fi primul caz cand un ministru din actualul Guvern se gandeste sa isi dea demisia dupa afirmatii nefericite, un alt exemplu fiind fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu.

Traian Basescu, in cei zece ani de mandat, este renumit pentru jignirile aduse direct unor jurnalisti sau simpli cetateni, situatii pentru care nu si-a cerut nici scuze nici dupa zile, nici dupa luni, nici dupa doua mandate si nici nu s-a gandit la demisie. De altfel, acesta a fost aparat cu determinare de PDL, care ii gasea scuze pentru fiecare situatie.

In august 2005, o ziarista de la Antena 3 l-a chestionat cu privire la motivele pentru care a angajat-o la Cotroceni pe Elena Udrea. Replica presedintelui Basescu a fost: "Pentru ca era blonda. Vad ca si dumneavoastra sinteti, asa ca ati putea fi consiliera mea".

In februarie 2006, la sedinta de bilant a Politiei, o jurnalista de la Antena 1 l-a intrebat pe presedinte cum arata politia, iar raspunsul lui Traian Basescu a fost: "In orice caz, mai bine decit dumneavoastra".

Citeşte şi: Ministrul Ioan Rus ia în calcul DEMISIA după declaraţia "copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă"

In luna octombrie 2006, iritat de intrebarile ziaristului Ovidiu Zara de la Curentul cu privire la prezenta fostilor securisti in SRI, presedintele Basescu s-a adresat nou instalatului sef al SRI George Maior si predecesorului Radu Timofte: "Cite un gaozar d'asta crede ca ne poate intinde capcane in modul asta".

In 23 noiembrie 2006, intrebat de o ziarista daca poate arata ce a invatat la cursul de resuscitare la care tocmai asistase, la Spitalul Judetean Timisoara, Traian Basescu a raspuns: "Daca te urci pe masa, iti arat ce-am invatat".

In noiembrie 2006, intr-o interventie telefonica la Antena 3, suparat pe unele afirmatii facute la adresa sa de Corina Dragotescu, pe atunci sub tratament citostatic pentru cancer, Traian Basescu i-a spus: „Sa va dea Dumnezeu atita sanatate cit adevar spuneti!".

In 19 mai 2007 Traian Basescu catre o ziarista de la Antena 3, care il filma in fata unui supermarket: Mai, pasarica, tu nu ai treaba azi?" (Basescu pleaca si incepe o discutie cu sotia sa, in masina, discutie care se inregistreaza pe telefonul ziaristei.) Traian Basescu: La revedere!... Cit era de agresiva tiganca asta imputita... nu stiu, Maria... da'... trebuia sa i se intimple odata..."

Un alt membru de marca al fostei guvernari, Theodor Baconschi, ii jignea grav pe cei care protestau in anul 2012 impotriva puterii, numindu-i "mahala inepta".

"Optiunea e simpla: reforma, responsabilitate, siguranta sau regres, populism, domnia batei. Alegerea o va face insa Romania vrednica, Romania care munceste, Romania insetata de viitor, nu mahalaua violenta si inepta incolonata, ca minerii odinioara, in spatele mostenitorilor Securitatii", sustinea Baconschi. Reactia imediata a celor din PDL si a multor jurnalisti a fost sa il apere pe Baconschi, dand dreptate pozitiei acestuia cu privire la protestatari.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 iun, 18:35
Pintea
care jignir?
Epitetele adresata de Basecu unor ziarist au fost mangaieri si nu jigniri fata de
obrazniciile si jignirile acfelor ziaristi,in fond niste imbecili care ii vad si azi insultand fara
jena persoana fostului presedinte.Nu-i pomenesc ca sa nu uit vreunal dar ii bag in
p.......a masii pe toti.
11 iun, 15:39
Palada Pufosul Cervicalu
ai reaparut potaie?
progres Romania..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ