Omul lui BĂSESCU, dezvăluiri din PUŞCĂRIE. Ce MESAJ transmite Omar Hayssam

| 09 iun, 16:24

Omar Hayssam are de ispășit o pedeapsă de aproape un sfert de secol pentru acuzația de terorism. Omul care a făcut o serie de dezvăluiri incendiare despre Traian Băsescu, face din nou mărturii de după gratii. El spune că a trăit mereu printre președinți și ambasadori și că își punea tablourile cu portretele șefilor de stat deasupra biroului.

”Arabii au un simț al umorului diferit de al europenilor. Au un umor mai sfătos, mai înțelept, plin de pilde şi învățături. Umorul European e mai spumos, mai copilăresc, deşi uneori mai elaborat, reuşeşte să dea o stare de veselie omului, grupului.

Umorul meu nu e prea arăbesc. Poate datorită originilor mele armene, poate din cauză că am stat mult în România şi am călătorit mai mult în vest decât în est, eu râd mai mult vesel decât înțelept. Sunt un om vesel. Bucuria mea trăieşte chiar şi acum, în restriște, în forul meu interior.

Îmi plac oamenii. Îmi place compania lor. Sunt un vorbăreț. Am petrecut toată viata printre oameni: preşedinți, ambasadori, şoferi, muncitori, intelectuali, negustori, bogați, săraci… E interesant că, deşi mai uit numele câte unui demnitar, n-am uitat niciodată numele oamenilor simpli. Cred în prietenie. Cea care pleacă din suflet şi merge dincolo de bani şi interese, de politică, religie, de granițe şi cultură.

Sunt cam singur acum. Sunt închis în regim de maximă siguranță cu grad sporit de risc. Când ies la plimbare sunt singur cu cerul de dincolo de grilaj. Când merg la chioşc, mă conduc mascați înarmați, ca nu cumva să arunc în aer magazia cu eugenii sau să asasinez gestionarul cu o sticlă de suc… O singurătate asistată.

În celulă stau cu alți deținuți, condamnați pentru fapte grave. Nu apuc să-i cunosc prea bine. La început le stânjenesc veghea şi le tulbur somnul, fără să vreau. Le inspir teama de a nu-i omorâ, ca doar toți ştiu ca sunt un terorist periculos. Când le trece neliniştea, începem să vorbim. Până să ne împrietenim, sunt schimbați şi aduşi alții noi cu care o iau de la capăt.

Neputând să mă apropii prea mult de oameni, mă apropii de mine însumi. Mă cunosc din ce în ce mai bine. Îmi vin întrebări şi mai greu uneori, vin şi răspunsurile la ele.

M-am întrebat dacă sunt un om bun sau rău. De tine însuți nu te poți ascunde. Dacă pe ceilalți îi poți minți, propriul sine e un închizitor greu de păcălit. Am fost şi bun şi rău. Acum nu sunt nicicum. Pot păcătui doar cu gândul. Iar gândurile mi le stăpănesc împăcat.

Citeşte şi: Traian Băsescu, NEMULŢUMIT de reşedinta din Gogol

Sunt un om şi bun şi rău, ca toți oamenii. Nu ştiu care latură e mai puternică. Într-o zi, Dumnezeu va măsura şi îmi va spune adevărul ce nu poate fi tăgăduit. Eu aş fi un judecător poate prea clement, în mod cert unul subiectiv. Am mai fost condamnat de oameni subiectivi…

Sunt bun şi rău, rău şi bun. Bun pentru cei opt copii ai mei, a căror dragoste dă târcoale gratiilor oricât m-aş strădui sa-i țin la distantă. Sunt bun atât cât bine am lăsat în sufletele oamenilor din viața mea. Şi bun în lucrurile pe care le-am clădit. În ziduri şi obiecte care vor dăinui şi vor bucura mereu pe cineva căruia nici macar nu-i va păsa dacă Hayssam Omar a fost rău sau bun…

Am fost rău. Am facut multe rele. Pentru bani, pentru glorie, din joaca, din prostie… Am avut o grandomanie care m-a pierdut, dar pe care n-o pot condamna. Aşa am fost toți, aşa suntem. Nu numai eu am pus pe perete poze cu mine şi cu preşedinți. Toți cei care au avut şi-au expus orgoliul lor tipărit.

Românii au devenit liberi acum 25 de ani. Viața lor era mică până atunci, ambițiile mărunte. Siria a fost o colonie până în 1946. Cum aş fi putut fi eu un om fără orgolii şi necăzut in patima grandorii deșarte?!?

Răutatea mea se măsoara în multe chipuri. Am plătit pentru ea. În acest moment, cred ca sunt chit cu viața. Am plătit scump toate greşelile. As vrea să trăiesc din nou dincolo de gratii. Nu visez să mă răzbun, să fac rău, să dobândesc satisfacții bolnave, necuvenite. Nici nu vreau să-mi exprim iertarea lăudându-mă cu generozitatea mea. Vreau să uit ce-am făcut şi ce rău mi s-a facut.

Dacă trăiesc să fiu eliberat, o să fiu un om bun si rău, rău şi bun, dar o să-mi țin răutatea departe de semeni şi bunătatea la vedere…”, e mesajul lui Omar Hayssam.

Citeşte şi: Fostul consilier al lui Băsescu, IPOTEZĂ BOMBĂ în cazul lui Ponta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 iun, 13:40
balanescu cristian
oferta lucru
Oferta serioasa si care merita! Nu esti de parere ca trebuie sa incepi la timp, daca vrei sa castigi? Acum, dupa ce au vazut filmul care demonstreaza ca totul este foarte serios, oamenii au inceput sa lucreze si sa castige cu noi. Te asteptam si pe tine! Incepi rapid si simti satisfactia ca ai gasit ceva ultra-serios! Filmul video te va convinge! Cere-mi urgent mai multe detalii la adresa mea de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ