Traian Băsescu, în vizită la vila de protocol din strada Gogol în care urmează să se mute

| 08 iun, 12:52

Traian Băsescu a mers luni în vizită la vila de protocol din strada Gogol, în care urmează să se mute. Fostul preşedinte se află acolo de mai multe ore pentru a inspecta stadiul lucrărilor la casă repartizată de RA-APPS. Renovarea ar trebui să fie gata la finalul acestei săptămâni.

Traian Băsescu a ajuns la vila din strada Gogol, luni, în jurul orei 9.00. Fostul preşedinte a venit să inspecteze lucrările la noua lui locuinţă şi modul în care se face mutarea lucrurilor.

Luni, muncitorii au pus gazonul, am montat poarta, dalele. Am fost luate şi măsuri de securitate, s-au montat camerele de supraveghere, dar şi ghereta pentru pază.

În luna februarie 2015, Guvernul a decis ca vila RA-APPS din cartierul Primăverii în care a locuit până în acest an Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, să îi fie atribuită fostului preşedinte Traian Băsescu spre utilizare ca reşedinţă.

Vila din strada Gogol are şapte camere şi două camere de serviciu, are o suprafaţă utilă de 366 metri pătraţi, dintre care parter de 126 metri pătraţi şi etaj de 135 metri pătraţi. Reşedinţa dispune şi de un teren în suprafaţă de 1.334 metri pătraţi.

Familia Băsescu nu s-a mutut muta însă imediat în vila din strada Gogol, deoarece imobilul necesita unele reparaţii şi lucrări de renovare. Până la finalizarea lucrărilor la casa din Strada Gogol, Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au folosit un apartament de la Scroviştea.

Legea stabileşte că persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, de o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată preşedintelui în exerciţi, de pază şi protecţie, precum şi de folosinţa gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ