Cine ar putea să îi ia locul lui Ioan Rus. PRIMUL nume vehiculat în PSD pentru funcția de ministru al Transporturilor

| 12 iun, 09:34

Iulian Matache, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi fost director al Direcţiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, este primul nume vehiculat în PSD ca posibil înlocuitor al lui Ioan Rus la conducerea Ministerului Transporturilor, conform unor surse politice.

Acesta a condus Direcţia Dezvoltare din cadrul CJ Vrancea până în mai 2012, când USL a preluat guvernarea, iar el a fost numit atunci secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

Ulterior, în martie anul trecut, a fost mutat la Ministerul Transporturilor, tot pe postul de secretar de stat.

Iulian Matache, a cărui soţie este preşedintele Tribunalului Vrancea, este prezentat în presa locală drept un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, la momentul numirii ca secretar de stat, în mai 2012, el mulţumindu-i public lui Oprişan şi spunând că nu ar fi ajuns în această funcţie fără sprijinul, susţinerea şi încrederea lui Oprişan.

Ioan Rus a demisionat, joi, din postul de ministru al Transporturilor, în urma declaraţiilor sale referitoare la românii din străinătate, urmând ca săptămâna viitoare să fie desemnat un înlocuitor.

Informaţia a fost confirmată de premierul Victor Ponta şi postată şi pe contul de Facebook al acestuia.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că "de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă".

Ioan Rus a fost numit ministru al Transporturilor în iunie anul trecut.

Citeşte şi: Victor Ponta a acceptat DEMISIA lui Ioan Rus după declaraţia "copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă"

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 iun, 09:37
palada pufosul
propunere ministru:
1.dan sova
2.sora lui Dan Sova
3.mama lui Dan Sova
4.fratele lui Dan Sova
5.toti cei patru,intr-o conducere colegiala

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ