Andrei Andronie, "şmecherul cu BMW" şi fiul unui bancher român, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare

| 05 dec, 2014

Andrei Traian Andronie, tânărul care a produs în 2011 pe calea Floreasca din Bucureşti un accident rutier soldat cu decesul a două persoane, a fost condamnat vineri de Judecătoria Sectorului 1 la şapte ani închisoare cu executare pentru ucidere din culpă.

El a primit iniţial cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare în urma deciziei Judecătoriei sectorului 1, însă CAB i-a mărit pedeapsa la şapte ani, după ce a admis apelul procurorilor.

'În temeiul art.39 alin.1 lit.b Cod penal, art.45 alin.1 şi 5 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare sporită cu 1 (un) an, urmând ca inculpatul Andrei Traian Andronie să execute pedeapsa principală de 7 ani închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a,b şi i Cod penal', se arată în decizia instanţei.

Totodată, judecătorii au redus cuantumul daunelor morale acordate părţilor civile (3 persoane) de la 80.000 de euro fiecare la 25.000 euro fiecare şi alte daune solicitate de alte cinci persoane de la 50.000 euro la 10.000 euro fiecare.

În schimb, CAB a menţinut pedeapsa iniţială de nouă luni de închisoare cu suspendare în cazul lui Petruţ George Barbu, un alt şofer implicat în accident.

Pe noiembrie 2011, Andrei Andronie, pe atunci în vârstă de 20 ani, conducea un autoturism marca BMW pe calea Floreasca din Bucureşti, când a fost oprit de un echipaj al Poliţiei.

El nu a oprit la semnalul agenţilor, astfel încât o maşină a Poliţiei a plecat în urmărirea lui. Când a ajuns la intersecţia cu str. Gheorghe Bănciulescu, având o viteză excesivă, tânărul a intrat în coliziune cu o altă maşină, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în impact cu un taxi, care era staţionat lângă bordură.

În urma impactului, au decedat şoferul taxiului, Robert Ştefan Micu, şi un pasager din taxi, Ana Maria Nistor. De asemenea, trei prieteni ai lui Andrei Andronie care se aflau în maşina acestuia au fost răniţi.

Andrei Andronie a refuzat să se supună testării aerului expirat iar după ce a fost condus la INML a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul le-a declarat poliţiştilor că nu îl interesează urmările acţiunii sale, întrucât urmează să plece din ţară, fiind student în Olanda.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ