Andrei Butaru (ANSVSA): Probleme cu laptele şi cornul apar acolo unde sunt intermediarii

| 18 mar, 15:45

Inspectorii sanitari veterinari vor continua controalele acolo unde copiii au avut toxiinfecţii alimentare în urma consumului de lapte şi corn de la şcoală, a anunţat preşedintele ANSVSA, Andrei Butaru, precizând că o cauză a îmbolnăvirii ar putea fi felul în care produsele au fost manipulate de intermediari.

"În ceea ce priveşte "Laptele şi conul", noi avem nişte măsuri de control. Se face controlul la fabricaţie, acolo unde se pasteurizează laptele, la ambalare şi pe toată reţeaua de depozitare. Depozitarea este de scurtă durată. Probleme apar acolo unde sunt intermediarii. Din controalele pe care le-am efectuat în săptămâna aceasta şi le vom continua săptămânile următoare, zicem noi că din cauza unei manipulări proaste şi a unei depozitări defectuoase pot să apară unele probleme la aceste lapte, care este un lapte pasteurizat înalt cu perioadă de valabilitate destul de mare. Am prelevat probe din mai multe locuri şi în special de acolo de unde au apărut problemele. Nu avem acum buletine de analiză cu depăşire de germeni pe laptele respectiv", a explicat preşedintele ANSVSA vineri într-o conferinţă de presă. 

El a precizat că vor continua controalele în acest sens şi săptămânile viitoare. 

"Vom continua în săptămânile următoare, avem echipe formate să găsim soluţii împreună cu cei care fac această acţiune. Acolo unde s-au găsit probleme, laptele a fost mai întâi pus sub sechestru sanitar veterinar. După ce s-au făcut analizele şi buletinul de analize este negativ, nu putem să îl luăm", a spus Butaru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ