Andrei Chiliman, trimis în JUDECATĂ într-un nou dosar

| 06 oct, 12:54

Primarul suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu.

Dosarul a fost instrumentat de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

În această cauză au mai fost trimişi în judecată şi doi angajaţi ai Direcţiei Utilităţi Publice din cadrul primăriei.

Cei trei sunt acuzaţi că ar fi emis, cu încălcarea legii, o autorizaţie de funcţionare pentru o terasă amplasată pe un teren privat din sector, deşi vecinii s-au opus emiterii documentului, iar legea prevede acordul expres al vecinilor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În data de 16.10.2014, inculpatul Chiliman Andrei Ioan împreună cu inculpaţii Ionescu Petrică Marius şi Derdene Georgiana Constantina, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au emis o autorizaţie de funcţionare pentru o terasă amplasată pe teren proprietate privată prin care s-a autorizat ca o societate comercială să desfăşoare activitate de alimentaţie publică în unitatea tip terasă, cu încălcarea Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 181/28.11.2013 şi, anume, fără acordul unora dintre vecinii perimetrali direct afectaţi şi cunoscând opoziţia fermă şi explicită a acestora la eliberarea autorizaţiei, vătămându-le astfel dreptul legal ca în perimetrul locuinţei lor, activităţile de alimentaţie publică ce le pot desfăşura ordinea şi liniştea publică, să fie desfăşurate numai cu acordul lor, drept oferit de Hotărârea Consiliului Local amintită. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, se spune într-un comunicat remis redacției.

Primarul suspendat al Sectorului 1 este cercetat și de DNA într-un dosar privind presupuse fapte de corupție.â

Citeste si: Fost consilier al lui Iohannis TRIMIS în judecată

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ