Dosarul lui Chiliman pentru demolarea casei acad. Alexandru Rosetti, la parchet

| 22 noi, 16:27

Judecătoria Sectorului 1 a trimis dosarul în care Andrei Chiliman și alți funcționari ai Primăriei Sectorul 1 sunt învinuiți pentru demolarea casei academicianului Alexandru Rosetti la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, a anunțat, duminică, Asociația Salvați Bucureștiul, fiind vorba de completarea urmăririi penale.

"În urma plângerii penale înainte de Asociația Salvați Bucureștiul, Secția penală a Judecătoriei Sector 1 a judecat dosarul 75092/299/2015 în care primarul sectorului 1, împreună cu arhitectul-șef Vasile Meiță, secretarul primăriei Nicolae Grigorescu și alți funcționari sunt acuzați că, prin încălcarea legii, au emis la data de 14 octombrie 2009, autorizația de demolare a casei academicianului Rosetti, situată în Str. Dionisie Lupu 56", arată asociația într-un comunicat transmis duminică.

Aceasta precizează că locuința academicianului Rosetti a fost demolată în luna noiembrie 2011.

"Primăria Sectorului 1, care a emis autorizația, nu avea la acea dată competența de a emite astfel de acte în zone protejate, aceasta revenind potrivit legii doar Primăriei Generale. De asemenea, pentru emiterea unei astfel de autorizații era nevoie de avize de la Ministerul Culturii și al Lucrărilor Publice", mai arată asociația.

Soluția de trimitere la parchet pentru completarea urmăririi penale a fost dată la 16 noiembrie.

"Admite plângerea formulată de petenta Asociația Salvați Bucureștiul, în contradictoriu cu intimații Chiliman Andrei Ioan, Grigorescu Bogdan Nicolae, Măgureanu Liliana, Meiță Vasile, Marinescu Andrei, Negrițu Cristian, Trocan Nicoleta și Gheorghe Cristian. Desființează ordonanța nr.15387/P/2014 din data de 23.02.2015, a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București și ordonanța nr. 1089/II-2/2015 din data de 21.05.2015 emisă de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București. Trimite cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București în vederea completării urmăririi penale față de Chiliman Andrei Ioan, Grigorescu Bogdan Nicolae, Măgureanu Liliana, Meiță Vasile, Marinescu Andrei, Negrițu Cristian, Trocan Nicoleta și Gheorghe Cristian, sub aspectul comiterii infracțiunilor prevăzute de art.248 C.pen. Din 1968, art.249 C.pen. Din 1968, art.360 alin.1 C.pen. Din 1968, fiecare cu aplic. Art.5 C.pen. În temeiul art.275 alin.3 C.proc.pen. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă", se arată în minute deciziei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ