Andronescu, despre gazele toxice inhalate de victime: Monoxidul de carbon, preponderent

| 03 noi, 19:33

Vicepreședintele PSD, Ecaterina Andronescu, de profesie chimist, a prezentat, marți, într-o intervenţie telefonică la o emisiune tv, rezultatele experimentului demarat împreună cu doi experți de la Universitatea Politehnică din București, care arată gazele toxice care au fost inhalate de cei care se aflau în clubul Colectiv, vineri noapte, după ce a izbucnit incendiul.

În viziunea sa, "în situații de felul acesta, trebuie să fie echipe complexe care să dea toate informațiile necesare doctorilor care tratează".

"Împreună cu doi colegi am încercat să ardem produsul acesta, buretele acesta, să vedem ce substanțe rezultă din ardere. Și pe noi ne-au frapat declarațiile doctorilor. Ce am constatat: din ardere, am cules gazele de ardere și am identificat compușii chimici din acest amestec. Preponderent e monoxidul de carbon, care, așa cum este cunoscut, blochează hemoglobina și omul moarte asfixiat. Dar acest gaz este însoțit de acid cianhidric, de monoxid de azot, de dioxid de azot, de acid clorhidric și toți acești compuși sunt extraordinari de agresivi în raport cu țesuturile vii. Acești compuși ard țesuturile vii. De aceea eu înțeleg acum ce au spus doctorii și de ce au constatat ce au constatat. Eu le-am comunicat profesorului Lascăr să știe ce am găsit noi, că poate informațiile acestea îi sunt utile și, de la noi, profesorul Lascăr le-a difuzat mai departe", a spus Ecaterina Andronescu.

Întrebată când s-au cerut aceste analize, vicepreședintele PSD a răspuns:

"Nu ni le-a cerut nimeni. A fost încercarea noastră și curiozitatea noastră științifică, dacă vreți să o luați așa, de a încerca să aflăm ce rezultă prin arderea a ceea ce a fost acolo".

Totodată, întrebată dacă medicii au aflat prima oară de la dumneaei de aceste rezultate, Ecaterina Andronescu a spus că nu se poate pronunța: "Nu aș putea să vă spun, poate că au făcut și alții. Nu știu".

"Acest lucru mă determină pe mine să fac următoarea apreciere: cred că în situații de felul acesta, trebuie să fie echipe complexe care să dea toate informațiile necesare doctorilor care tratează", a adăugat Ecaterina Andronescu.

Pe de altă parte, întrebată dacă se pot neutraliza aceste substanțe și în cât timp, Andronescu a explicat că, "în mod normal, intervenția poate fi imediată cu niște aerosoli care au o altă componentă care să neutralizeze".

"Dacă sunt acizi, trebuie să vii cu niște aerosoli bazici", a mai spus fostul ministru al Educației.

Întrebată dacă la jumătate de oră sau chiar o oră mai au efect, Andronescu a răspuns:

"Eu sunt medic, nu sunt chimist. Pot să vă spun că substanțele acestea sunt nocive. Probabil că da. Aș fi tentată să zic da".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ