ANI: 15 persoane cu funcţii de conducere în unităţi medicale, în incompatibilitate

| 21 ian, 10:13

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, joi, că a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a 15 persoane care deţin sau au deţinut funcţii de conducere în unităţi medicale.

Într-un comunicat al ANI se precizează că este vorba despre 12 foşti sau actuali şefi de secţii, doi foşti sau actuali directori medicali şi un manager de spital. 

Potrivit inspectorilor de integritate, Claudiu Constantin Damian, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 4 august - 24 septembrie 2014, întrucât a deţinut simultan funcţiile de manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi director în cadrul unei societăţi comerciale. 

Emilia Martin Vereş, director medical în cadrul Spitalului CF Sibiu, este acuzată că se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 4 noiembrie 2013, întrucât deţine, simultan, şi funcţia de şef al secţiei de medicină internă, actualmente secţia de boli cronice. 

Sorana Mihaela Lăzărescu, fost membru al Comitetului Director (director medical) în cadrul Spitalului de Psihiatrie Poroschia din judeţul Teleorman, este acuzată că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 octombrie 2011 - 10 octombrie 2014, întrucât a deţinut simultan şi funcţia de administrator unic al unui cabinet medical. 

În stare de incompatibilitate s-au mai aflat, potrivit ANI, 12 foşti sau actuali şefi de secţii de la mai multe spitale din ţară. Este vorba despre medicii Cristian Popa (Spitalul de Psihiatrie Poroschia, judeţul Teleorman), Mihai Iulian Ştefănescu (Spitalul Municipal Caritas din Roşiori de Vede, judeţul Teleorman), Gabriel Pretorian (Spitalul Orăşenesc Zimnicea, judeţul Teleorman), Ioan Romulus Uşurel, Florea Borţun, Aurel Gavra, Ecaterina Uşurel şi Viorel Ioan Stan (Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, judeţul Caraş-Severin), Minodora Bogdan (Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, judeţul Sălaj), Masoud Hashemi (Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, judeţul Olt), Iuliu Ioan Silveşan Gherman şi Victoria Bindea (Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud). 

"Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Uşurel Ioan Romulus, Gavra Aurel, Pretorian Gabriel şi Damian Claudiu Constantin nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare", se mai menţionează în comunicatul ANI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ