Istoricul Stejărel Olaru s-a aflat timp de doi ani în incompatibilitate (ANI)

| 22 dec, 16:11

Agenția Națională de Integritate a constatat că Stejărel Olaru s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 4 februarie 2011 - 28 ianuarie 2013, ca urmare a exercitării simultane a funcțiilor de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune și administrator al unei societăți comerciale.

Stejărel Olaru a încălcat art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu funcția de administrator la societățile comerciale”, coroborate cu dispozițiile art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, conform căruia „membrilor consiliilor de administrație ai Societății Române de Televiziune li se aplică regimul incompatibilităților prevăzut pentru miniștri și, respectiv, secretari de stat”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, se mai arată în comunicatul citat.

ANI precizează că Stejărel Olaru nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Persoana (...) față de care s-a constatat (...) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se adaugă în comunicatul ANI.

Citește și: Directorul medical al Institutului 'Ana Aslan', declarat incompatibil de ANI

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ