Bugetul ANI pe 2016 a fost adoptat în Comisiile pentru buget ale Parlamentului în forma Guvernului

| 12 dec, 17:34

Comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului au adoptat, sâmbătă, bugetul Agenției Naționale de Integritate pe anul 2016, în forma propusă de Guvern.

Bugetul alocat ANI pentru 2016 scade cu 3,9%, de la 35,846 milioane lei la 34,449 milioane lei, după cum prevede proiectul de buget publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Vicepreședintele ANI, Bogdan Stan, a afirmat că bugetul acordat pentru 2016 este "suficient" pentru buna funcționare a instituției anul viitor.

"Este un buget suficient, care permite ANI să își atingă obiectivele instituționale asumate. Așteptăm un an electoral plin, numărul declarațiilor de avere se va dubla, numărul sesizărilor va crește exponențial. Vă spun asta din prisma experiențelor din anii precedenți", a spus Stan, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, scăderea totală cu 3,9% a bugetului instituției pentru 2016, față de 2015, se explică prin faptul că ANI a beneficiat de un proiect finanțat din fonduri europene care a fost inclus în bugetul pe anul acesta.

De asemenea, creșterea cu 103,5% a sumelor prevăzute la capitolul "bunuri și servicii" a fost explicată de vicepreședintele Agenției Naționale de Integritate prin creșterea numărului declarațiilor de avere, care, într-un an electoral, cum va fi 2016, se dublează, ajungând la 1,3 milioane față de 750.000 într-un an obișnuit.

"Declarațiile de avere trebuie procesate și publicate pe site în termen de 48 de ore, pentru a putea fi consultate. Totodată, trebuie să investim în tehnica de calcul pentru secția de integritate, avem calculatoare din 2007 și sistemul de securitate al instituției trebuie îmbunătățit", a mai spus Stan.

El le-a mai explicat senatorilor și deputaților din Comisiile de buget că există diferențe mari referitoare la timpul de soluționare a dosarelor. "Fiecare dosar are o complexitate diferită și o altă perioadă de soluționare. Am avut dosare în care am identificat conturi în străinătate și în care am primit răspuns după un an și jumătate", a adăugat Stan.

Tag-uri: ANI, buget de stat
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ