Guvernul a aprobat proiectul de buget pe 2016

| 09 dec, 09:22

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind bugetul de stat pe 2016, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

UPDATE El a precizat că la ora 14,00 va avea loc o dezbatere cu reprezentanții societății civile, organizată de ministrul delegat pentru Consultare Publică și Dialog Social.

Potrivit lui Dan Suciu, participanții la această dezbatere au trimis propunerile lor care au fost luate în considerare de experți și miniștri, unele dintre ele fiind incluse în proiectul de buget.

Guvernul va discuta, în ședința de miercuri, proiectele de lege privind bugetele de stat și al asigurărilor sociale de stat pe 2016 și un proiect de ordonanță de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul viitor, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal- bugetare.

Pe lista proiectelor de acte normative care ar putea fi incluse în ședința Guvernului se află aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul viitor, Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2016-2018, un proiect de ordonanță de urgență pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 189/2002 privind operațiunile compensatorii referitoare la contractele de achiziții pentru nevoi de apărare, ordine publică și siguranță națională și abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Pe ordinea de zi a ședinței mai sunt prevăzute proiecte de hotărâri referitoare la completarea art.3 din anexa nr.1 la Hotarârea Guvernului nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului ''Prima casă", la alocarea unor sume defalcate din taxa pe valoarea adaugată pentru finanțarea unor cheltuieli ale unităților de învățământ preuniversitar de stat finanțate din bugetele locale, precum și ale unităților de învățământ special de stat finanțate din bugetele proprii ale județelor, la completarea art.2 din Hotărârea Guvernului nr.678/2015 privind închiderea programelor operaționale finanțate în perioada 2007-2013 prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European, Fondul de Coeziune și Fondul European pentru Pescuit.

Alte proiecte aflate pe ordinea de zi sunt referitoare la organizarea și funcționarea Ministerului Energiei, organizarea și funcționarea Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, la organizarea, funcționarea și atribuțiile Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic, dar și la suplimentarea bugetului Autorității pentru Administrarea Activelor Statului din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015, în vederea plății despăgubirilor acordate de către Curtea de Arbitraj Internațională a Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții.

Proiectele de hotărâre referitoare la aprobarea bugetele de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2015 ale Societății Metrorex S.A și Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. — Marfa" — S.A. aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor, la stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război și văduvelor de război, precum și accidentaților de război în afara serviciului ordonat, figurează pe lista proiectelor de acte normative care ar putea fi incluse în ședință.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 dec, 14:27
Alina
loc de muncă
Munceste de acasa!
Cautam colaboratori intr-un proiect ce vizeaza piata interna si internationala de carte, cu beneficii pentru toti participantii. Plata castigurilor realizate se face prin contract de comision asigurat din prima zi. Trainingul este gratuit si de scurta durata. Activitatea nu necesita deplasare, puteti aloca 2-3 ore sau mai multe din timpul dumneavoastra, aveti nevoie de PC si cunostinte elementare de lucru cu documente word si pdf, navigare pe internet. Pentru informatii trimiteti e-mail cu subiectul INFO sau PROIECT la adresa [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ